Kribbe Kraaiennestje zorgt voor de weeg

KRAAINEM - 28-02-12 - De onvrijwillige ballingschap van de consultatiediensten van Kind en Preventie uit Kraainem zal niet lang geduurd hebben. Omdat de Kraainemse Vlamingen dat niet wilden, werd het geen zoveelste communautaire uitslaande brand. Integendeel, het kinderdagverblijf Õt Kraaiennestje en Kind en Preventie zorgden er samen voor dat de gemeentelijke Franstalige onwil met concrete en positieve afspraken beantwoord werd de Kraainemse consultaties van Kind en Preventie vonden inderdaad onderdak in het kinderdagverblijf Õt Kraaiennestje. En dat kon al vanaf einde februari toen een vijftiental ouders naar het nieuwe consultatieadres afzakten.

Volgens de Franstalige FDF schepen Caprasse was er voor de consultatie, de ÒweegÓ zoals men in de volksmond zegt, geen plaats meer in de lokalen van de inderdaad dicht bevolkte succesrijke Kraainemse Vlaamse gemeenteschool. Van vandaag op morgen kreeg de consultatie de dwingende opdracht om de lokalen in de school waar ze al zolang te gast waren, te verlaten. Dat gebeurde op een met spoed speciaal daartoe bijeengeroepen vergadering van het college. Een heuse uitzetting dus, zij het dan zonder deurwaarder. FDF schepen Caprasse had naar eigen zeggen geen centen meer om voor wat extra ruimte te zorgen binnen de muren van de Nederlandstalige school waar de consultatie al sinds decennia te gast was.

Het Nederlandstalige kinderdagverblijf Õt Kraaiennestje dat goed drie maanden geleden verhuisde van een voorlopige behuizing in containers naar een heuse nieuwbouw, stak de uitnodigende hand uit. Omdat een uitbreiding van het aantal toegelaten kinderen er voorlopig niet in zit, bleef er in het nieuwe gebouw inderdaad voldoende ruimte over.Monika Smets regioverantwoordelijke Kind en Preventie ÒDe consultaties van Kind en Preventie zijn blij dat men van een voorlopig onderkomen in Wezembeek Oppem kon terugkeren naar Kraainem. Met meer dan voldoende ruimte om alle belangstellende ouders met hun kindjes ongestoord te verwelkomen. Ongetwijfeld zal dit huis meer en meer uitgroeien tot de plaats waar ouders van kinderen tussen 0 en 3 jaar thuis zijn. De vrijwilligers zien het in ieder geval zitten. We staan aan de start van een vernieuwde werkingÕ.Luk Van Biesen Vzw Õt Kraaiennestje Ò Deze uitgesproken Vlaamse afspraak in deze faciliteitengemeente is een eerste concrete stap naar de uitbouw van een Kraainems ÒHuis van het KindÓ. Dat is een nieuw project van Kind en Gezin waar jonge gezinnen met kinderen tot drie jaar terecht kunnen met al hun vragen over gezondheid, psychisch welzijn en opvoeding, kortom, een concreet antwoord op de nieuwe maatschappelijke noden waarmee gezinnen vandaag te maken hebben. Meer en meer zal de beschikbare ruimte zinvol ingericht worden zo staan cursussen zoals babaymassage, oogscreening op de agenda. Kind en Preventie Kind en Gezin staan samen met het kinderdagverblijf Õt Kraaiennestje aan het begin van een mooie samenwerking waar het Kraainems kind van welke afkomst ook centraal staat. De werking zal steeds in het Nederlands gebeuren . Hiermee tonen wij als Vlamingen in Kraainem aan dat het anders kanen moet Ò.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 28-02-12 • Uur: 17u42

Auteur: kim • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Kraainem

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur