De Klippel regiovoorzitter Open VLD

VILVOORDE - 06-03-12 - Virginie De Klippel is met unanimiteit van stemmen aangesteld als waarnemend voorzitter van Open Vld regio Vilvoorde. Zij zal deze functie tot eind van dit verkiezingsjaar uitoefenen. Zij is de eerste vrouw die deze belangrijke taak toevertrouwd krijgt.
Open Vld regio Vilvoorde omvat vijftien gemeenten Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle op den Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek Oppem, Zaventem en Zemst.
Nadat voorzitter Sven Willekens schepen in Overijse kanton Zaventem , ontslag nam wegens familiale redenen, diende de regio in deze drukke verkiezingstijden dringend op zoek te gaan naar een vervanger.
Het regiobestuur besliste maandagavond unaniem om Virginie De Klippel fractieleider in Meise Ð kanton Meise aan te stellen als waarnemend voorzitter tot het einde van dit jaar. Voor het eerst zal de regio dus worden voorgezeten door een vrouw. De andere bestuursleden blijven onveranderd Jo De Ro fractieleider in Vilvoorde Ð kanton Vilvoorde als eerste ondervoorzitter, Raymond Cnops gemeenteraadslid in Zemst blijft penningmeester en Wim Desloovere voorzitter in Zaventem is secretaris. Aldus zijn de drie kantons evenwichtig vertegenwoordigd aan het hoofd van de regio.
Verder telt het dagelijks bestuur minstens een afgevaardigde per gemeente en gaat de regio Vilvoorde intussen ook prat op drie parlementairen in haar rangen een Vlaams parlementair, Gwenny De Vroe uit Kampenhout en twee federale parlementsleden Luk Van Biesen uit Kraainem en Lieve Wierinck uit Zaventem.

Virginie De Klippel Deze succesvolle lijn doortrekken wordt de grootste uitdaging voor Open Vld regio Vilvoorde. Wij zijn immers de enige regio in Vlaams Brabant die de lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 nog niet hebben aangeduid. Een sterke lijst met visie op de toekomst en oog voor regionale themaÕs met speciale aandacht voor jobs in de luchthavenregio, de kosten van de huisvuilophaling, de werking van de intercommunales, de druk van Brussel op koop en huurprijzen van huizen en appartementen, É is waar wij voor gaan.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 06-03-12 • Uur: 12u48

Auteur: Vic • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Vilvoorde

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur