Toch Highland Games in Hoeilaart

HOEILAART - 08-03-12 - Tijdens de meifeesten zullen op zondagnamiddag nog steeds Highland Games plaatsvinden. De Schotse spelen lokken elk jaar veel bezoekers naar het grasveld aan het gemeentehuis en is voor velen de publiekstrekker van de meifeesten.
Schotste rokken en stevige torsoÕs bepalen die dag het beeld in het Jan Van Ruusbroecpark. Verschillende teams uit alle windstreken van ons land nemen het dan tegen elkaar op en verdedigen de trots van hun clan. Animo verzekerd mede dankzij het enthousiaste publiek dat de deelnemers elk jaar opnieuw aanmoedigt van aan de zijlijn.
ÒDe afgelopen tien jaar is er dankzij het Highland Games Team Hoeilaart een vaste waarde gecreeerd in onze gemeente. Die traditie zien we met ons jonge team niet graag verdwijnenÓ vertelt Dorien Van Essche van Blueprint vzw. ÒToen we er lucht van kregen dat de games niet zouden plaatsvinden zijn we onmiddellijk de frontlinie ingedoken om ons zo snel en grondig mogelijk te informeren of we het op zoÕn kort tijd nog konden overnemen.
Na een goed gesprek met Burgemeester Tim Vandenput Open Vld en Cultuurorganisator Hilde Weygaerts hebben we vandaag besloten om er onze schouders onder te zettenÓ. Blueprint vzw is tevens de vereniging achter Nieuwjaar Deluxe, waar begin dit jaar meer dan 400 mensen feestvierden en in stijl afscheid namen van 2011. ÒHiermee hebben we de nodige ervaring opgebouwd die bij dit nieuwe project zeker van pas zal komenÓ, aldus Dorien. ÒOverigens zijn we met ons team van plan dezelfde structuren en waarden van de afgelopen tien jaar te behouden. Onder de begeleiding en met het advies van Fred Prevost vorige organisator, red. moet dat volgens ons zeker lukken.Ó ÒOnder dezelfde omstandigheden willen we dit de komende jaren blijven organiseren. Nu is het hopen op schitterend weer.Ó Dorien eindigt met een oproep aan Dynamo Wijndaal en de Blauwe Vinken ÒJullie zullen zondag toch de trots van de Doenders komen verdedigen he Ó

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 08-03-12 • Uur: 12u41

Auteur: henk • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur