Low Detail wint preselectie Tripelrock

KRAAINEM - 26-03-12 - Op zaterdag 24 maart namen e68 Shovelhead, Low Detail, Paint a Town Red en Soldier Six het tegen elkaar op in JH Merlijn Wezembeek Oppem . Het was Low Detail die met de finaleplaats ging lopen.

Low Detail is een poppy punkrock band, oorspronkelijk uit Teralfene, maar ondertussen reeds naar Liedekerke verhuisd. Ze schrijven hun nummers zelf, met invloeden van o.a. The Ramones en Green Day. Toch proberen ze zich van hen te onderscheiden door vooral hun eigen ding te doen, waar ze zich dan ook goed bij voelen.

De jury, bestaande uit 2 leden van elk deelnemend jeugdhuis en Dirk Christiaens verantwoordelijke van Soundreplay – de opnamestudio die de hoofdprijs schenkt was gecharmeerd door de dynamiek en de podiumpresence van de band en het American Higschool gehalte van de muziek, vond het strakke drumwerk zeer goed en oordeelde dat de samenzang een echte meerwaarde was.

Maar ook de andere bands maken nog een kans op een finaleplaats. Uit alle deelnemende bands wordt immers nog een elucky loseri gekozen die, samen met een winnaar uit elke voorronde, tegen elkaar strijden in de finale. De finale gaat door op zaterdag 5 mei vanaf 20u in GC de Kam Wezembeek Oppem . Belgiis best bewaarde gitaargeheim tot nu toe HORSES ON FIRE sluit de finale af.

De uiteindelijke winnaar van Tripelrock krijgt gratis en voor niks een opnamedag cadeau bij SoundReplay Recording Studio Music Productions. Ook de twee andere finalisten gaan niet met lege handen naar huis en krijgen nadien nog podiumkansen in Sterrebeek en Wezembeek oppem.

Maar eerst staan er nog 2 preselecties op het programma.

Op zaterdag 14 april battelen De Zwarte Geitjes uit Zaventem , Strings Uncovered uit Tervuren en Zaventem , Stereofunk uit Everberg, Kortenberg, Leuven, Werchter en Wespelare en Factory Made uit Hoeilaart, Leuven en Overijse vanaf 21u tegen elkaar in JC De Villa J.B. Denayerstraat 78, 1950 Kraainem .

En op zaterdag 28 april zijn vanaf 21u Warckon uit Galmaarden, Geraardsbergen, Halle, Herne en Tollembeek , RIB uit Halle, Lembeek en Sint Genesius Rode , Orange Apple uit Buggenhout, Dendermonde, Londerzeel en Puurs , The Vaneuvilles uit Anderlecht, Halle, Sint Genesius Rode en Sint Martens Bodegem en The Sunshine Remedy uit Brussel, Etterbeek en Sterrebeek aan de beurt in JK Tonzent Zeenstraat, 1933 Sterrebeek .

De toegang voor de preselecties in de jeugdhuizen is gratis. Voor de finale en het optreden van HORSES ON FIRE betaal je de zeer democratische prijs van 5 euro VVK of 8 euro kassa .

Voor meer informatie kan je terecht in GC de Kam Beekstraat 172, 1970 Wezembeek Oppem, tel 02 731 43 31, info dekam.be, www.dekam.be .

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.tripelrock.be

Datum: 26-03-12 • Uur: 11u38

Auteur: Maryse Wijns • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Kraainem

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur