Nieuw dekreet benoeming burgemeesters

KRAAINEM - 02-04-12 - Open Vld Kamerlid en fractieleider Open gemeenteraad Kraainem Luk Van Biesen is bijzonder tevreden met het nieuwe dekreet die de mogelijkheid om een kandidaat- burgemeester maar één keer te kunnen voordragen definitief regelt. Hierdoor worden carrousels zoals in het verleden zijn gebeurd in Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek in de toekomst onmogelijk.

Luk Van Biesen vraagt dan ook dat de Franstalige meerderheid in de verschillende gemeenten de gelegenheid ten baat neemt om andere kandidaat burgemeesters voor te stellen. Niets staat de CDH, MR en PS in de weg om gematigde Franstalige kandidaat-burgemeesters voor te dragen die de Belgische wetten en de Vlaamse dekreten zullen naleven. Niets zou dan de Vlaamse minister in de weg staan om deze kandidaat burgemeesters nog te benoemen voor eind april 2012. Zo kan er in deze gemeenten eindelijk verder gewerkt worden naar meer communautaire vrede.

Luk Van Biesen onderstreept de duidelijkheid van de eerste minister Di RUPO die in antwoord op een mondelinge vraag van het FDF vandaag in de Kamer stelt dat de Federale regering op geen enkele wijze zal tussenkomen. Samen met de premier neemt Luk Van Biesen afstand van diegene die olie op het vuur gieten zoals de heer Maingain en het FDF.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 02-04-12 • Uur: 00:30

Auteur: kim • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Kraainem

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur