Strings Uncovered naar finale Tripelrock

KRAAINEM - 16-04-12 - Strings Uncovered kaapt tweede finaleplaats voor Tripelrock weg!

Op zaterdag 14 april namen De Zwarte Geitjes, Stereofunk, Factory Made en Strings Uncovered het tegen elkaar op in JC De Villa (Kraainem). Het was Strings Uncovered die met de finaleplaats ging lopen. Zij nemen het in de finale al zeker op tegen Low Detail. De andere twee finalisten moeten nog gekozen worden.

De bandleden van Strings Uncovered zijn afkomstig uit Zaventem en Tervuren. In april 2010 begonnen de huidige zangers/gitaristen een akoestische band met enkel hen twee. Ze schreven hun eigen nummers. Enkele maanden later kwam ook de drummer erbij. Ze gingen meer de richting van rock in en er kwam meer pit en dynamiek in de nummers. Intussen hebben ze al enkele optredens achter de rug.

De jury, bestaande uit 2 leden van elk deelnemend jeugdhuis en Dirk Christiaens (verantwoordelijke van Soundreplay – de opnamestudio die de hoofdprijs schenkt) was gecharmeerd door de dynamiek en de presence van de band. Ze voelden zich duidelijk thuis op het podium en brachten veel ambiance en sfeer. Het publiek was helemaal mee. De band had duidelijk al wat ervaring en had duidelijk nagedacht over de arrangementen: luide climaxen werden soms afgewisseld met stillere anticlimaxen. Hoedje af ook voor de bassist voor wie het vanavond zijn eerste optreden was.

Maar ook de andere bands maken nog een kans op een finaleplaats. Uit alle deelnemende bands wordt immers nog één ‘lucky loser’ gekozen die, samen met één winnaar uit elke voorronde, tegen elkaar strijden in de finale. De finale gaat door op zaterdag 5 mei vanaf 20u in GC de Kam (Wezembeek-Oppem). Belgiës best bewaarde gitaargeheim tot nu toe HORSES ON FIRE sluit de finale af.

De uiteindelijke winnaar van Tripelrock krijgt gratis en voor niks één opnamedag cadeau bij SoundReplay Recording Studio & Music Productions. Ook de twee andere finalisten gaan niet met lege handen naar huis en krijgen nadien nog podiumkansen in Sterrebeek en Wezembeek-oppem.

Maar eerst staat er nog een preselectie op het programma. Op zaterdag 28 april strijden vanaf 21u Warckon (uit Galmaarden, Geraardsbergen, Halle, Herne en Tollembeek), RIB (uit Halle, Lembeek en Sint-Genesius-Rode), The Vaneuvilles (uit Anderlecht, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Martens-Bodegem) en The Sunshine Remedy (uit Brussel, Etterbeek en Sterrebeek)
voor een finaleplaats in JK Tonzent (Zeenstraat, 1933 Sterrebeek).

De toegang voor de preselecties in de jeugdhuizen is gratis. Voor de finale en het optreden van HORSES ON FIRE betaal je de zeer democratische prijs van 5 euro (VVK) of 8 euro (kassa).

Voor meer informatie kan je terecht op www.tripelrock.be of in GC de Kam (Beekstraat 172, 1970 Wezembeek-Oppem, tel 02 731 43 31, info@dekam.be, www.dekam.be).

Tripelrock is een organisatie van GC de Kam (Wezembeek-Oppem), GC de Lijsterbes (Kraainem), JH Merlijn (Wezembeek-Oppem), JC De Villa (Kraainem) en JK Tonzent (Sterrebeek). Met de steun van de Vlaamse Rand, de Provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Overheid en opnamestudio SoundReplay Recording Studio en Music Productions.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.tripelrock.be

Datum: 16-04-12 • Uur: 11u40

Auteur: Maryse Wijns • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Kraainem

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur