Belgie 2 gouden Taekwon-do medailles

BRUSSEL - 22-04-12 - België behaalt 2 gouden medailles op het Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do 2012 in Maribor - Slovenië!
Hans Rombaut (Ge-baek Lokeren) werd Europees Kampioen in Tul III° Dan en Andreea Musca (ITF Brussels) werd eveneens Europees Kampioen in Tul II° Dan.

Op de eerste dag van het 2012 Europees Kampioenschap in Maribor, Slovenië is Hans Rombaut er in geslaagd de gouden medaille te veroveren, hij werd Europees Kampioen in tul III°dan.
In de eerste ronde moest Hans voorbij het thuisland Slovenië, Jure Bernard was extra gemotiveerd in eigen land iets te tonen. Hij geraakte echter niet voorbij Hans! Hans werkte zich naar de finale toe, waar met Truls Hotvedt uit Noorwegen een lastige klant wachtte. In eerste instantie, na de keuze en de opgelegde tul, werd het een draw, gelijkstand, waardoor een extra opgelegde tul moest gelopen worden. Hans was erg sterk en haalde nogmaals zijn beste tul boven, zo wist hij de scheidsrechters te overtuigen, waardoor de plek op het hoogste schavotje een feit was.
Na 3x brons op het EK van 2009, 2010 en 2011 werd zo welverdiende goud veroverd en Hans werd Europees Kampioen 2012!

Na de wedstrijd van Hans was Andreea aan de beurt. Ze versloeg meervoudig Europees Kampioene Ilona Dziala uit Polen in de eerste ronde.
Andreea legde vervolgens een foutloos parcours af!
Haar gouden medaille van vorig jaar was geen toeval want ze werd dit jaar weerom Europees Kampioene tul II° Dan.

Mooi resultaat voor de eerste dag van het kampioenschap!

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 22-04-12 • Uur: 08u24

Auteur: bart • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Brussel

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur