Olbrechts trekt provincielijst Open Vld

VILVOORDE - 22-04-12 - Nadat een maand geleden een nieuwe voorzitter werd aangesteld stond Open Vld regio Vilvoorde (Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst) gisteren meteen al een belangrijke taak te wachten: het aanduiden van de lijsttrekker voor de provincie.
De kogel is door de kerk: als enige regio in Vlaams-Brabant zal onze regio uitpakken met een vrouwelijke lijsttrekker die werd gevonden in de persoon van Corinne Olbrechts.
Corinne kreeg het vertrouwen van een meerderheid van het regiobestuur. Ze zetelt reeds sinds 2000 in de provincieraad en werd in 2006 in Vilvoorde aangeduid als Eerste Schepen en schepen van Financiën. Corinne kiest thans resoluut voor de provincie en zal zich volledig inzetten als lijsttrekker voor de campagne in de regio. Zij zal niet meer kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen in haar stad Vilvoorde. 
Samen met de OKL-werkgroep (ontwerp kandidaten lijst) die gisteren werd aangeduid (kernbestuur bestaande uit Raymond Cnops, Jo De Ro, Wim Desloovere en voorzitter Virginie De Klippel aangevuld met iemand van Jong Vld en de drie parlementairen uit de regio Gwenny De Vroe, Luk Van Biesen en Lieve Wierinck) zal Corinne zich nu mee buigen over een zo goed mogelijke samenstelling van de lijst. Deze zal – in tegenstelling tot 2006 – nog slechts negentien in plaats van tweeëntwintig kandidaten tellen. Een hele uitdaging dus om de vier zetels te behouden die onze regio in de provincieraad te verdedigen heeft!
"Een sterke lijst met visie op de toekomst en oog voor regionale thema’s met speciale aandacht voor jobs in de luchthavenregio, de kosten van de huisvuilophaling, de werking van de intercommunales, de druk van Brussel op koop- en huurprijzen van huizen en appartementen, … is waar wij voor gaan" zegt Virginie De Klippel, voorzitter Open Vld regio Vilvoorde.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 22-04-12 • Uur: 08u41

Auteur: vic • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Vilvoorde

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur