Lijst Open Vld regio Vilvoorde is klaar

VILVOORDE - 11-05-12 - Nog geen maand nadat Open Vld regio Vilvoorde (Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst) Corinne Olbrechts heeft aangeduid als lijsttrekker voor de provincie is nu ook de volledige lijst klaar.
Regio-voorzitter Virginie De Klippel beseft maar al te goed dat verkiezingen op straat en tussen de mensen worden gewonnen en zette daarom de nodige spoed achter de samenstelling van de lijst. Deze werd gisteren – meteen in de eerste stemronde – goedgekeurd door een overgrote meerderheid van het regiobestuur.
De lijst telt – in tegenstelling tot 2006 – nog slechts negentien in plaats van tweeëntwintig kandidaten. Na Corinne Olbrechts (kanton Vilvoorde) wordt de top 3 verder aangevuld door zwaargewichten uit de twee andere kantons. Roger Heyvaert (kanton Meise) bekleedt de tweede plaats en wordt gevolgd door Dirk Philips (kanton Zaventem) die de derde plaats bekleedt.
Provincieraadslid, paarden-en hondenliefhebber Jaak Pijpen duwt de lijst. Verder steunen ook de twee federale parlementairen van de regio de lijst op de tiende plaats (Luk Van Biesen) en op de achttiende plaats (Lieve Wierinck). Tot slot krijgen ook een aantal jongeren een prominente en zichtbare plaats: met vier op één rij trekken zij immers in blok de tweede kolom.
De volledige lijst vindt u hieronder:
1. Olbrechts Corinne
2. Heyvaert Roger
3. Philips Dirk
4. Cnops Raymond
5. De Schouwer Annik
6. Jacobs Sonia
7. Van den Brande Paul
8. Van Roy Bart
9. Servranckx Wilfried
10. Van Biesen Luk
11. Vanderlinden Annelies
12. Clarys Julie
13. De Mey Evelien
14. De Mulder Sammey
15. Vrouw Kapelle o/d Bos
16. Honée Jessy
17. De Vroe Jos
18. Wierinck Lieve
19. Pijpen Jaak

Een mix dus van ervaring, vernieuwing, verschillende kantons en gemeenten die moet toelaten om de vier zetels te behouden die onze regio in de provincieraad te verdedigen heeft.

"Een sterke lijst met visie op de toekomst en oog voor regionale thema’s met speciale aandacht voor jobs in de luchthavenregio, de kosten van de huisvuilophaling, de werking van de intercommunales, de druk van Brussel op koop- en huurprijzen van huizen en appartementen, … is waar wij voor gaan. We zijn er klaar voor, de campagne kan nu echt van start gaan" zegt Virginie De Klippel en Corinne Olbrechts.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 11-05-12 • Uur: 16u46

Auteur: vic • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Vilvoorde

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur