Willekens trekt volledige Open VLD lijst

OVERIJSE - 17-06-12 - De algemene ledenvergadering van Open Vld Overijse keurde afgelopen woensdag unaniem de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober goed. Lijsttrekker Sven Willekens kreeg evenals de volledige groep 100% van de stemmen achter zijn naam. Het open VLD bestuur had Schepen Sven Willekens voorgesteld om de lijst opnieuw te trekken. Sven is ondertussen 10 jaar schepen in Overijse en is alom gekend als een enthousiaste creatieve beleidsmaker en betrouwbare bestuurder. Na de uitslag gaf de kersverse lijsttrekker ons volgende reactie: “De absolute eensgezind die blijkt uit deze ledenstemming maakt mij tegelijk gelukkig en nederig. Het is duidelijk dat onze leden op ons tellen. Dit is een zware verantwoordelijkheid. Maar bovenal motiveert deze score mij en heel de ploeg enorm. Wij danken de leden voor hun onvoorwaardelijk vertrouwen in de liberale ploeg van Overijse. Ik heb de ambitie om met ons liberale ploeg tijdens de volgende legislatuur het liberale project voor Overijse verder te zetten. Met een unieke Open Vld lijst gaan we alleen de strijd aan. Zo voelen we ons best gewapend om ons verhaal éénduidig te brengen. Niet gehinderd door het compromis van een kartel. Deze ploeg is samengesteld uit sterke kandidaten geruggensteund door gemotiveerde sympathisanten en militanten. De helft van de lijst zijn nieuwe kandidaten. Zij worden geflankeerd door een groep anciens die de klappen van het campagne voeren kennen”

“Met een hart voor Overijse”

Lijsttrekker Sven Willekens en het bestuur hebben een veelzijdige ploeg op het verkiezingsveld gezet. Sven licht toe: “Het zijn mensen die allemaal zeer actief zijn in Overijse. Hetzij beroepsmatigs, hetzij via het gemeenschapsleven van onze gemeente. Ze komen uit alle gehuchten en het centrum. Ze kennen dus hun gemeente en Overijsenaren zeer goed. De kandidaten zijn van alle “rang en stand” : studenten, ouders met kleine en grotere kinderen, werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden met uiteenlopende hobby’s en passies. Deze veelzijdigheid gecombineerd met de betrokkenheid van de kandidaten in “hun” Overijse is duidelijk de kracht van de lijst.”

Evenwichtige lijst

Bovenaan de lijst staan Schepen Sven Willekens, OCMW-raadslid Martine Haegeman, Radio 2 dokter Dirk Devroey en gemeenteraadslid Gilbert Dehertog.
Opvallend is het trio jonge kandidaten (Tim Aerts, Marie Pochet (publieksprijs Druivenkoningin) en Roel Tastenhoye) die meteen na de mandatarissen op de lijst staan.
Daarnaast zien we een belangrijke vertegenwoordiging van de middenstand (Thierry Timmermans, Patricia Nys en Linda Danau) en mensen uit de sport (Willy Dekeyser (Tempo), Katja Van Pee en lijstduwer Roger Sombrijn).

“1 plaats voor 1 sterk idee”

Het viel op dat er 1 plaatsje nog open staat. Lijsttrekker Sven Willekens vertelt ons dat men de komende weken nog één plaats open zal houden voor een gemotiveerde Overijsenaar die het open VLD bestuur overtuigt van haar of zijn sterk idee.

Onder de noemer “Open VLD, met een hart voor Overijse,” zetten alle kandidaten dan ook met veel enthousiasme en overtuiging hun schouders onder de lijst. Lijstrekker Sven Willekens besluit: ”Open Vld Overijse in de meerderheid is dé garantie voor een, toekomstgerichte werking met gezond verstand. We willen onze gemeente verder ontwikkelen tot een mooie, groene en bruisende plek waar het goed leven is voor elke Overijsenaar.

Voor meer info : Sven Willekens – 0495 30 83 79

De volledige lijst van Open VLD Overijse:
1. WILLEKENS Sven
2. HAEGEMAN Martine
3. DEVROEY Dirk
4. DEHERTOG Gilbert
5. AERTS Tim
6. POCHET Marie
7. TASTENHOYE Roel
8. VLASSEMAN Jacqueline
9. VAN HECKE Karin
10. GOOSSENS Karla
11. HOORELBEKE Frieda
12. LABBERTON Maarten
13. DANAU Linda
14. M/V ?
15. NYS Patricia
16. TIMMERMANS Thierry
17. DUBOIS Pat
18. RIGAUX Luc
19. VAN BEVER Lena
20. CORNET Miranda
21. BAEYENS Arlette
22. PIETERS Gary
23. BRAET Adhumar
24. DEKEYSER Willy
25. VANHAECHT Thierry
26. VAN PEE Katja
27. SOMBRIJN Roger

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 17-06-12 • Uur: 08u09

Auteur: olivier • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur