Jong GT-Open Vld veilig op Hee Tervuren

TERVUREN - 06-07-12 - Op 14 oktober trekt GT-Open Vld met een verjongde lijst naar de kiezer. Naast de vaste waarden van de partij, krijgen 7 jonge nieuwkomers een prominente plaats. Samen slaan onze jongeren de handen in elkaar om in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen de jongerenthema’s centraal te zetten. Het jaarlijks zomerfestival Hee Tervuren was de ideale gelegenheid om voor het eerst met het vernieuwde jongerenteam naar buiten te komen.

PITTIG MAAR VEILIG!
Voor Jong GT-Open Vld betekent veilig fuiven ook verantwoordelijkheid nemen. Jongeren moeten een heel jaar veilig kunnen feesten in eigen dorp. De voorbije jaren werden er al heel wat stappen ondernomen om de overlast rond fuiven tot een minimum te beperken.

Maar ook verstandig feesten is belangrijk. Daarom trokken de jongeren van GT-Open Vld afgelopen zaterdag naar Hee Tervuren. De jongerenavond met Das Pop en Discosluts was het ideale moment om even stil te staan bij de gevaren van feesten zonder bescherming. ‘Oorsuizen komt steeds vaker voor bij jongeren: 85% van de jongeren ondervindt tijdelijk oorsuizen na het uitgaan. 15% van de 19 tot 20- jarigen heeft zelfs last van een constante oorsuizing’, vertelt Shari Depré, nieuwkomer bij GT-Open Vld. Ook de extra aandacht rond veilig vrijen blijft uitermate belangrijk. ‘Veel bezoekers, jong en oud, apprecieerden dat we gratis oordopjes uitdeelden aan de ingang van het festival. Na een half uur kwamen mensen er zelfs om vragen’, aldus Anne Coppens.

‘Een belangrijk thema dus en een bewijs dat er nood is aan preventie, niet alleen voor jongeren’, bevestigt Kelly Merckx die dit ook al ervaren heeft binnen het jeugdwerk en de jeugdraad. Samen met Joris De Smedt, oud-voorzitter van de Jeugdraad weten ze allebei hoe veilig fuiven aan te pakken.

‘Onze jongerenploeg staat voor de vernieuwing binnen GT-Open Vld. Zeven jonge nieuwkomers met pit, die samen durven te gaan voor een project voor Tervuren. Naast Shari, Kelly, Anne en Joris krijgen ook Loïc Van Impe, Sofie De Reymaeker en Inge Simons een prominente plaats op onze lijst’, vertelt Bram Bartholomees, huidig gemeenteraadsvoorzitter voor GT-Open Vld. ‘Jongeren samenbrengen, jongeren verenigen en jongeren durven kansen te geven om verantwoordelijkheid op te nemen, daar staat deze ploeg voor’, aldus Bram.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 06-07-12 • Uur: 21u46

Auteur: Bram Bartholomees • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur