Voorzitters kiezen voor CD&V Tervuren

TERVUREN - 07-07-12 - Ongeveer tweehondervijftig geïntresseerden mensen gaven present in Moorsel op de voorstelling van de kandidaten van CD&V voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober, duidelijk een hart onder de riem voor de lokale afdeling. Hoog bezoek was er ook, Europees President van Herman Van Rompuy kwam zijn zoon Thomas die voor het eerste deelneemt aan de verkiezingen steunen en bracht zelfs een Haiku voor Tervuren mee.

Eerder was al bekend gemaakt dat Mario Van Rossum de lijst gaat trekken en dat Jan Trappeniers de lijst zal duwen. Twee uitredende schepenen die volop de boegbeelden zullen worden van de campagne. De tweede plaats is gereserveerd voor Femke Taymans, het jongste gemeenteraadslid van Tervuren. Het wordt een lijst volledig opgebouwd rond de rits man , vrouw , man , vrouw van plaats 1 tot 27.

Voor het eerst in zijn geschiedenis pakt CD&V Tervuren ook uit met twee niet Belgische kandidaten, naast de Brit Arthur Gamble heeft nu ook de jonge Nederlander Douwe Wittebrood voor CD&V gekozen.

Ook de vele jongeren vallen op, met onder andere Stephanie Bender (voorzitter jeugdraad), David Gay en Sebastiaan Coudré (zoon van voormalig schepen Josse Coudré en kleinzoon van Lea Foccart).
Verder in de top 5 vinden we voor het overige ook nog OCMW-raadslid Karina Van Hal en schepen Theo Debeer, met kort daarachter Fernande Bellon voorzitter van de seniorenadviesraad , de jonge zelfstandige Ludwig Paeps en Kristina Eyskens dochter van Mark Eyskens. Voorzitter Olivier Hinnekens trekt vanop de 15 de plaats het tweede deel van de lijst.

Opmerkelijk ook hoeveel voorzitters van verenigingen er kozen voor de CD&V lijst , zo staan de voorzitters van de jeugdraad en de seniorenadviesraad, de voorzitters van de jeugdclub Den Bloets en De Kaaf, Ziekenzorg , Klein Duisburg, de voorzitter van Wandelclub Tervuren Bos en nog tal van andere mensen actief in het verenigingsleven zoals bij Judoclub Tervuren en Sport en Vermaak op de kandidatenlijst van CD&V Tervuren.
"Een bewijs dat CD&V nog altijd centraal staat als het gaat om de ondersteuning en het beleid naar de verenigingen toe" aldus Mario Van Rossum lijsttrekker.

1. Mario Van Rossum
2. Femke Taymans
3. Thomas Van Rompuy
4. Karina Van Hal
5. Theo Debeer
6. Fernande Bellon-Thonet
7. Ludwig Paeps
8. Stéphanie Bender
9. Sebastiaan Coudré
10. Kristina Eyskens
11. David Gay
12. Bernadette Hemeleers- Renders
13. Michel Probst
14. Agnes Roeykens – Michiels
15. Olivier Hinnekens
16. Vivianne Van Mellaerts
17. Marc Servotte
18. Gina Detiège
19. Arthur Gamble
20. Christine Smets
21. Guido Van begin
22. Els Somers
23. Gunther Dekeyser
24. Melissa Raskin
25. Douwe Wittebrood
26. Daphne Vanderelst
27. Jan Trappeniers

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 07-07-12 • Uur: 10u02

Auteur: tim • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur