JONGCD&V start met werken ring Asse

ASSE - 14-07-12 - Al jaren staat het verkeer in het centrum van Asse muurvast. Ook één van de oplossingen, de ring van Asse, beweegt sinds 2009 niet meer. Daar moet volgens de jongeren van CD&V Asse dringend verandering in komen. Om die reden organiseerden ze vrijdag 13 juli de symbolische eerste spadesteek van de 2e fase van de ring met een gezellige receptie. Via een mysterieus facebook-evenement werden de Assenaren uitgenodigd voor deze feestelijke opening.

De 1e fase van de ring (van het station naar de Huinegemstraat) werd eind 2008 in gebruik genomen. De werken voor de 2e fase werden nooit gestart na een uitspraak van de Raad van State. De vergunningen werden vernietigd op basis van een procedurefout. Toch is een eenvoudige oplossing mogelijk. Een jaar geleden keurde het Vlaams Parlement een validatiedecreet goed om de verderzetting van de ring toch te laten doorgaan. Het is aan Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Muyters om dit decreet uit te voeren.

Kersvers CD&V-jongerenvoorzitter Benjamin Werrebrouck: “Eind vorig jaar verhuisde ik van Beersel naar Asse. Ik ontdekte Asse als een gezellige gemeente, waar het goed wonen is. Maar als er één ding is dat me als nieuwe Assenaar opvalt en frustreert is het wel het verkeer in het centrum. We staan met z’n allen ’s morgens en ’s avonds in de file omdat we allemaal langs dezelfde steenweg moeten. Of je nu naar Dendermonde, Ternat of Aalst moet. En dan verneem je dat er al jaren plannen op tafel liggen om het verkeer uit het centrum te houden en de doorstroming te verbeteren. Het is onaanvaardbaar dat er geen beweging meer in dit dossier zit. De Assenaar verdient een duurzame oplossing.”

Door de verderzetting van de ring wordt het verkeer omgeleid uit het centrum om via een tunnel opnieuw aansluiting te vinden met de belangrijkste wegen. Hierdoor wordt het centrum opnieuw leefbaar en kan er meer plaats gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Voor JONGCD&V Asse is het genoeg geweest. Als de Vlaamse regering niet met de oplossing komt, dan doen we het maar zelf. Daarom starten we symbolisch met de werken. Met enkele gratis vaten bier werd de 2e fase feestelijk ingedronken.


Foto: Nicolaas Christiaen

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 14-07-12 • Uur: 12u53

Auteur: an • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Asse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur