Tussenkomst Buzzy-Pazz opgetrokken

HOEILAART - 15-07-12 - De gemeente Hoeilaart gaat dit jaar voor 20% tussenkomen in de prijs. Vorig jaar was dat al 10%. Het gemeentebestuur wil jongeren aanmoedigen om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer, de beste en veiligste manier om zich te verplaatsen. Om die reden komt de gemeente tussen in de kostprijs van de Buzzy Pazzen die door Hoeilaartse jongeren worden aangekocht. Het aanbod van de gratis 10 beurtenkaarten bij de gemeente blijft onveranderd.

De Buzzy Pazz is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar. Met een Buzzy Pazz mag je onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer van De Lijn. Als je 12 jaar of ouder bent, mag je als abonnee bovendien maximaal 4 kinderen van 6 tot en met 11 jaar gratis meenemen.

Tarieven Buzzy Pazz

Begin juli krijgen alle Hoeilaartse jongeren van 6 tot en met 24 jaar een brief van De Lijn in de bus met een voorstel om zich een Buzzy Pazz aan te schaffen. Om van de gemeentekorting te genieten, hoeven de aanvragers zelf niets te doen. De korting zal automatisch verrekend worden in de factuur.

Gezinskorting

Naast de gemeentekorting van 20 %, blijft ook de gezinskorting van De Lijn gelden. Voor Hoeilaartse gezinnen betekent dit concreet dat de eerste Buzzy Pazz met 20 % gemeentekorting wordt aangekocht. Op de tweede Buzzy Pazz binnen eenzelfde gezin wordt, bovenop 20 % gemeentekorting, nog eens 20 % gezinskorting toegekend. De derde en elke volgende Buzzy Pazz zijn gratis.

“Enige voorwaarde om van het gezinsvoordeel te kunnen genieten is dat de Buzzy Pazzen eenzelfde begindatum en geldigheidsperiode hebben” zegt Jean-Paul Van Horenbeke, schepen van mobiliteit van Open Vld Hoeilaart.

Voor meer info kan u terecht bij:
- Dienst Mobiliteit, tel. 02 658 28 76, e-mail: mobiliteit@hoeilaart.be
- De Lijn, Dienst Abonnementen, tel. 016 31 37 20

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 15-07-12 • Uur: 07u33

Auteur: henk • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur