Haiku Herman in Tervuren

TERVUREN - 16-07-12 - Er was hoog bezoek in Tervuren , niemand minder dan de Europees President Herman Van Rompuy verscheen op de kandidatenvoorstelling van CD&V Tervuren. Hij wou via zijn aanwezigheid de lokale afdeling een hart onder de riem steken en uiteraard ook zijn zoon Thomas (26) steunen die voor het eerst zal deelnemen aan de verkiezingen. Thomas woont reeds een tijdje in Tervuren samen met Marie Caroline een echte Tervuurse waarmee hij in december in het huwelijksbootje zal stappen.

Na de kandidatenvoorstelling kwam de president verassend uit de hoek met een 'Haiku voor Tervuren' . De Haiku is een dichtvorm die hij vaak als hobby beoefend , bijzonder is dat deze steeds moet bestaan uit eerst 5 lettergrepen gevolgd door 7 en dan opnieuw 5 lettergrepen. Van Rompuy kent Tervuren zeer goed, vanuit St Stevens Woluwe waar hij opgroeide kwam hij regelmatig fietsen tot in het park van Tervuren, logisch ook dat het park in de Haiku vervat zit.

" Een park en een dorp, een woud ver van Afrika , vooral de mensen "

" Het Zoniënwoud en het Afrika museum zijn uiteraard ook elementen die ik wou verwerken , maar finaal zijn het vooral de mensen die de gemeenschap en het dorp Tervuren maken tot wat het geworden is.
Een mooie , groene, levendige gemeente met een prachtig Europees karakter " , aldus Van Rompuy.
Eerst Schepen Mario Van Rossum mocht de Haiku namens de gemeente in ontvangst nemen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-07-12 • Uur: 05u40

Auteur: tim • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur