VB en NV-A eens over parkeerprobleem

OVERIJSE - 16-07-12 - Het Vlaams Belang stelt met verbazing vast dat de N-VA, drie maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, plots tot de ontdekking komt dat er een parkeerprobleem bestaat in Overijse. In het plaatselijk blad van de N-VA dat recent werd verspreid, wordt gesteld dat de voortdurende politiecontroles en de talloze parkeerboetes die daar het gevolg van zijn, potentiële klanten ontmoedigen. "Het in 2010 ingevoerde parkeerbeleidsplan met drie tijdszones en de verplichte parkeerschijf loopt fout", zo staat te lezen in het N-VA-blad.

Al jaren wijst Vlaams Belang-gemeenteraadslid Philip Claeys op de problemen in het centrum van Overijse. Al jaren ontkennen of minimaliseren de meerderheidspartijen - N-VA inbegrepen - de problemen. Bovendien heeft de meerderheid - met de uitdrukkelijke steun van de N-VA - de problemen nog verergerd door een zeventigtal parkeerplaatsen af te schaffen aan de Leegheid, ondanks het protest van de plaatselijke bewoners en handelaars.

"Het Vlaams Belang is tevreden om uiteindelijk gelijk te krijgen van één van de coalitiepartners in Overijse. De N-VA kan zich als medeverantwoordelijke voor het gevoerde beleid echter maar best verontschuldigen bij de Overijsenaren, in plaats van te doen alsof ze een oppositiepartij is. Men kan niet van twee walletjes eten. Twaalf jaar lang deel uitmaken van de meerderheid, vlak voor de verkiezingen plotseling kritiek uiten, en tegelijkertijd opnieuw een kartel vormen met twee andere meerderheidspartijen: het is wat van het goede teveel" besluit Willy Cammaerts, Voorzitter Vlaams Belang Druivenstreek.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-07-12 • Uur: 11u01

Auteur: olivier • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur