Overijse duimt voor Kris Bosmans

OVERIJSE - 07-08-12 - De Olympische Spelen 2012 zijn volop aan de gang. Maar wist u dat een Overijsenaar ons land vertegenwoordigde op 2 Olympische Spelen?
Overijsenaar Lucien Theys, atletiekman gespecialiseerd in de lange afstand en het veldlopen, liep op de Olympische Spelen van 1948 in Londen de 3000 meter steeple.
Op de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki liep hij de finale van de 5000 meter.

Zestig jaar later heeft onze gemeente opnieuw een vertegenwoordiger op het hoogste sportniveau. Wielrenner Kris Bosmans neemt deel aan de Paralympics 2012 in Londen en dat willen we in de kijker zetten.

Overijsenaar Kris Bosmans werd vorig jaar wereldkampioen wielrennen op de weg.
Tijdens de Paralympics, van 29 augustus tot 9 september, strijdt Kris Bosmans voor gouden medailles in volgende disciplines:
30 augustus: 1 km tijdrijden
31 augustus: op de piste achtervolging
6 september: wielrennen op de weg
we zijn fier dat een Overijsenaar kans maakt op goud. We verwachten prachtprestaties van Kris en daarom duimt Overijse voor Kris. En dat willen we in de verf zetten.
De sportraad, met logistieke steun van de Lokale Raad Economie en het gemeentebestuur, en onder het goedkeurend oog van comité Kris, start een affiche campagne.
Aan de gevel van het zwembad hangt een grote banner met de foto van Kris zodat alle passanten op het Begijnhof kennis nemen van de actie.
Dezelfde foto, maar dan in afficheformaat, wordt verspreid bij de lokale middenstand zodat zo veel mogelijk Overijsenaren weet krijgen van deze sportrealiteit.
"Ook burgers kunnen hun steentje bijdragen en deze affiche uithangen aan het raam van hun woning .Geïnteresseerden kunnen een exemplaar van de affiche ophalen aan de balie van het zwembad. De bedoeling is om zoveel mogelijk bewoners van Overijse te laten supporteren en zo mee duimen met Kris want …. gans Overijse duimt voor Kris Bosmans" besluit Johny Rons, Voorzitter sportraad Overijse.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 07-08-12 • Uur: 16u17

Auteur: olivier • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur