PRO Hoeilaart heeft Oog voor Hoeilaart

HOEILAART - 16-08-12 - Sinds de oprichting van PRO Hoeilaart in 1984, waren belangrijke speerpunten mobiliteit (zachte weggebruikers, openbaar vervoer, inrichten openbaar domein, stoepen), mondiale solidariteit, samenleven (sport, jeugd, cultuur), inspraak en participatie, en wonen.
Dat is ondanks de vele verwezenlijkingen van de afgelopen jaren, nog niet veranderd. Wij staan nog steeds voor een sociaal en duurzaam Hoeilaart. U merkt dit in ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit najaar 2012.

Het programma verfijnt onze ideeën en zal ons helpen bij mogelijke onderhandelingen, het opstellen van beleidsplannen, …

Om de zes jaar maakt PRO Hoeilaart deze oefening. Een hele klus, waarbij iedereen zijn inbreng heeft. Er is vertrokken van de basisprogramma’s van sp.a en Groen. Aanvullingen en verfijning komen eerst vanuit persoonlijke ervaringen. Ook memoranda van allerhande middengroepen werden onder de loep genomen. Denken we maar aan seniorenraad, GROS, gezinsbond.

Het ganse discussieproces zorgt er ook voor dat de leden ieder puntje, elke benadering in vraag stellen, toetsen aan haalbaarheid en prioriteit. Deze betrokkenheid zorgt er dan ook voor dat het programma wordt gedragen door de ganse groep. U kan zelf het resultaat keuren op www.prohoeilaart.be.

De lijst van PRO Hoeilaart is deze keer serieus vernieuwd en verjongd. En niet enkel om wat frissere koppen op de foto te krijgen. Nee, de inbreng van de jongeren heeft me verbaasd en geplezierd. De generatie 2.0 heeft mij tijdens de opmaak van het programma bewezen dat ze hun natuurlijke engagement verder willen doortrekken, en dat ze alvast nieuwere media en tools niet schuwen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-08-12 • Uur: 06u18

Auteur: henk • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur