Lijst GT-Open Vld lanceert Samen Beter

TERVUREN - 30-08-12 - 'Samen Beter Doen', met die slogan trekt de lijst GT-Open Vld naar de kiezer! Het kartel rond burgemeester Bruno Eulaerts pakt uit met vier campagnebeelden die uitdrukken wat belangrijk is voor de toekomst van Tervuren. Vier beelden die de daden en de visie van deze ploeg in de vier dorpskernen van Tervuren benadrukken.

De inwoners van Tervuren, Duisburg, Vossem en Moorsel verdienen een duidelijke visie en aanpak voor de volgende jaren. 'GT-Open Vld heeft zich de voorbije jaren altijd al kunnen onderscheiden door een duidelijk toekomstbeeld voorop te stellen, zonder daarbij de belangrijke dagdagelijkse noden van de inwoners en de verenigingen uit het oog te verliezen. Onze vernieuwde en verjongde ploeg staat klaar om ook de volgende 6 jaar hiervoor garant te staan', aldus Bruno Eulaerts, huidig burgemeester en lijsttrekker van GT-Open Vld.

SAMEN BOUWEN
Met 'Samen Bouwen' legt GT-Open Vld een duidelijke visie voor de toekomst op tafel. Welke noodzakelijke infrastructurele werken zijn er de volgende jaren nodig om Tervuren leefbaar te houden? Het nieuwe gemeentehuis staat als beeld centraal in dit deel van de campagne, maar dat is nog maar de start. 'Onze ploeg heeft de voorbije jaren hard gewerkt aan een totaalplan voor Tervuren. Een visie voor het Tervuren in 2020 met daarin plannen voor een woonzorgcampus, de Moestuin met een cultuurzaal, bibliotheek en serviceflats, de renovatie van de sportzaal van Vossem met de vernieuwing van de basisschool, een project voor Pachthof Stroykens in Duisburg, de nodige jeugdlokalen in Moorsel... Het is nog maar het begin van alle noodzakelijke werken om de inwoners van Tervuren ook in 2020 te kunnen laten genieten van hun eigen dorp. Met Tervuren2020 stellen we een totaalproject voor aan de burgers, steeds binnen een kader van een gezond financieel beleid waarbij de belastingen zo laag mogelijk blijven.', benadrukt Bruno Eulaerts.

SAMEN GENIETEN
En ook genieten blijft belangrijk! Onder de slogan 'Samen Genieten' wil GT-Open Vld blijven investeren in culturele en sportieve events die mensen samen brengen. Van een wijkfeest met de buren tot de dorpsfeesten naar de grotere events zoals het jaarlijks muziekfestival Hee Tervuren, de grotere sportwedstrijden en een degelijk cultureel aanbod. Evenementen die de gemeente organiseert om zijn inwoners te verenigen, maar even goed de ondersteuning van activiteiten van het verenigingsleven. Jong en oud moeten de kans krijgen om te blijven genieten in Tervuren. Mensen verenigen, met als basis cultuur en sport, dat is het uitgangspunt.

SAMEN NATUURLIJK
Met 'Samen Natuurlijk' wordt dit eveneens benadrukt. Het is logisch dat de politiek de hand reikt naar de burger. Luisteren naar de burger, samen werken aan het project van de toekomst, samen organiseren van evenementen, samen vooruit kijken... Maar ook samen genieten van het mooie, groene karakter van Tervuren. De 27 kandidaten van GT-Vld staan achter een toekomstplan met oog voor de natuur en het milieu. Het één kan niet zonder het andere en dat vormt meteen ook een uitdaging voor 2020!

SAMEN ZORGEN
Een andere grote uitdaging wordt vorm gegeven onder 'Samen Zorgen'. Tervuren is een gemeente met een relatief jonge bevolking. Toch zal ook bij ons het aandeel senioren gevoelig toenemen. Het staat dan ook vast dat de huidige capaciteit aan ouderenvoorzieningen onvoldoende is. GT-Open Vld wil de ogen niet sluiten voor deze uitdaging en zet ook 'zorg' centraal in de campagne. Zorg voor ouderen, maar ook voor jongeren. GT-Open Vld richt zijn sociaal hart op de verschillende groepen in de maatschappij die ondersteuning nodig hebben. Ook wanneer het even moeilijker gaat, wil GT-Open Vld er staan! Zorg dragen betekent ook preventief werken. Tervuren leefbaar houden is ook werken aan een veilig Tervuren voor jong en oud.

Met deze vier beelden trekt GT-Open Vld op 14 oktober naar de kiezer. 'GT-Open Vld is het enige kartel dat stand houdt in Tervuren. Wij zijn de betrouwbare partner als het aankomt op besturen en verantwoordelijkheid nemen. Onze mandatarissen hebben de voorbije 12 jaar zowel in de gemeenteraad en het schepencollege als in de OCMW-raad bewezen dat ze durven doen en dat ze het lef hebben om verantwoordelijkheid op te nemen. Durven vernieuwen, maar steeds met respect voor het verleden en steeds op een financieel gezonde wijze. Samen werken aan een duidelijk project. Geen strijd tussen onze partijen, maar samen voor een nog beter Tervuren voor alle inwoners. Dat is onze inzet voor deze gemeenteraadsverkiezingen', benadrukken Stef Berckmans en Philip Van den Bosch, de partijvoorzitters van GT en Open Vld.

Begin september wordt de website Samenbeter.be gelanceerd. Daar worden de 27 kandidaten voorgesteld, samen met de concrete actiepunten voor de volgende bestuursperiode.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.facebook.com/samenbeter

Datum: 30-08-12 • Uur: 07u36

Auteur: Bram Bartholomees • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur