Gordel wordt Groene Gordel feestdag

OVERIJSE - 06-09-12 - De gordel was aan zijn laatste editie toe in de huidige formule. Het is dan ook noodzakelijk om na te denken over de toekomstige evenementen in de Groene Gordel. Goed om weten is dat in dit recreatief sportief kader er reeds vergelijkbare initiatieven lopen. Deze zijn weliswaar kleinschaliger en hebben geen communautaire insteek zoals de gekende gordel. Maar op vele punten zijn ze vergelijkbaar. Het gaat over de regionale toeristische evenementen die jaarlijks in de maanden mei – juni worden georganiseerd door de regionale toeristische VVV’ s. Een piste die zeker de moeite is om over na te denken is een koppeling van de 3 regionale toeristisch evenementen die in de groene gordel plaatsvinden tot 1 evenement. Ter illustratie de zeer succesvolle Dijlelanddag.

Wat is een Dijlelanddag ?

Dit is een feestdag van het streektoerisme en streekrecreatie m.a.w. een toeristisch, recreatief, familiaal, bourgondisch, ontspannen, sportief en muzikaal evenement in de groene gordel. Het succes van de voorbije 10 jaar Dijlelanddag heeft dan ook alles te maken met de unieke combinatie van de verschillende facetten: Elke bezoeker jong en jong van geest ontdekt er de unieke Vlaamse karakteristieken van zijn regio en streek binnen de groene gordel. Voor elke recreant is er wel minstens één reden naar dit evenement af te zakken. Bovendien heerst er een unieke vakantiesfeer met veel kraampjes met streekproducten, optredens, proeverijen, tentoonstellingen, wandelingen, fietstochten….. Kortom een zondag om niet te missen. En die door vele duizenden reeds werd gesmaakt de voorbije 10 jaar. Tijdens deze dagen worden steeds de permanente bewegwijzerde de fietsknopennetwerken en de wandelknopennetwerken met bij horende kaarten gebruikt.

De organisatie(s) bestaan
De organisatie van deze toeristische-recreatieve dagen is in handen de regionale VVV’s zoals bvb. VVV Dijleland. Vergelijkbare initiatieven lopen in de Brabantse kouters, het Pajottenland en in het Hageland. Elk van deze regio heeft ervaring en expertise opgebouwd met het plannen en organiseren van dit soort toeristische regio-evenementen. De regionale VVV’s zijn samengestelde uit de toeristische recreatieve actoren van de provincie en de gemeenten uit hun actiegebied. Samen vormen ze de gordel rond Brussel. “Een ideaal kader én sterke gesprekspartners om de gordel een tweede leven te schenken in de Groene Gordel als “Groene Gordel Feestdag”. Een idee om over na te denken…..” besluit Sven Willekens, Voorzitter regio Dijleland.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 06-09-12 • Uur: 11u49

Auteur: olivier • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur