Hoe lang is Overijse nog Druivenstreek ?

OVERIJSE - 07-09-12 -
Gemeentebestuur Overijse weigert medewerking
aan promotie voor de Vlaams-Brabantse tafeldruif in Europees Parlement (persmededeling)


Vlaams Belang-europarlementslid Philip Claeys organiseert op dinsdag 18 september een presentatie van de Vlaams-Brabantse tafeldruif in de gebouwen van het Europees Parlement. Bedoeling is de europarlementsleden, hun medewerkers en de Europese ambtenaren te laten kennismaken met dit schitterende product van de Druivenstreek.

Claeys had het gemeentebestuur aangeschreven met de vraag om die dag te kunnen beschikken over promotiemateriaal (affiches, infopanelen, enz.) van het bezoekerscentrum Dru!f, maar het gemeentebestuur liet weten daar niet op in te gaan “gezien de gemeente Overijse zich niet wenst te koppelen aan een politieke partij.”
Het Vlaams Belang vindt dat een rare redenering, omdat die voorstelling in het Europees Parlement geen enkel partijpolitiek karakter heeft. Het EP zou dat trouwens ook niet toelaten. Als het schepencollege haar redenering doortrekt, zal dat in elk geval betekenen dat er in de toekomst geen burgemeester en schepenen meer op het podium zullen te zien zijn tijdens de Druivenfeesten, en ze niet meer in het kielzog van de Druivenkoningin zullen rondlopen tijdens de Gordel en andere aangelegenheden.

Philip Claeys: “In het Europees Parlement vinden regelmatig promotieactiviteiten plaats voor streekproducten uit heel Europa. Zo kwamen onlangs de Portugese porto en de Italiaanse gelato (roomijs) aan bod. Telkens kan dan vastgesteld worden dat de betrokken lokale besturen hun beste beentje voorzetten om hun streekproducten te promoten. Voor onze eigen tafeldruif blijkt dat jammer genoeg niet mogelijk. In de andere Europese lidstaten zou zoiets ondenkbaar zijn. Het is een typisch voorbeeld van de manier waarop de Vlamingen er altijd in slagen om in hun eigen voet te schieten.”

Claeys zal de presentatie hoe dan ook laten doorgaan, ook zonder de medewerking van het gemeentebestuur.


Willy Cammaerts
Voorzitter Vlaams Belang Druivenstreek

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.vlaamsbelangoverijse.be

Datum: 07-09-12 • Uur: 08u15

Auteur: willy • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur