Inbraken in de Druivenstreek

OVERIJSE - 19-12-12 - Maandag 17 december om 10.07 uur werd er één poging en één diefstal gesignaleerd in twee aanpalende woningen langsheen de Waversesteenweg in Hoeilaart. Bij één woning werd er gepoogd de zijdeur te forceren terwijl in de andere woning de achterdeur werd open gebroken. Een alerte buurtbewoner zag een onbekende man in de tuin van zijn buur en ging erop af. Hij vroeg aan de onbekende wat de reden was van zijn aanwezigheid. De man stamelde wat in gebrekkig Frans en vertrok dan in de richting van Hoeilaart-centrum. Bij nader toezien kon de buur vaststellen dat er in één woning wel degelijk was ingebroken. De onbekende was een manspersoon van Noord-Afrikaanse origine, ongeveer 40 jaar oud, slank gebouwd, 1.80 m groot, drager van een gele fluovest en een donkere broek. Wie hierover bijkomende informatie heeft kan steeds contact opnemen met de Politiezone Druivenstreek op het nummer 02/769.69.30.

Diefstallen in Overijse

Maandag 17 december tussen 01.00 uur en 03.00 uur werd er gepoogd in te breken in een woning langsheen de Waversesteenweg in Tombeek. Onbekenden hebben getracht de zijdeur van de woning open te breken met een koevoet. Ze zijn echter niet binnen geraakt.

Vervolgens werd op dezelfde dag om 13.53 uur een diefstal gesignaleerd in de Poenaardlaan in Overijse. Hier probeerden de daders met een plank de achterdeur te forceren. Toen dit niet lukte sloegen ze het raam van de achterdeur aan diggelen. Vervolgens drongen ze de woning binnen waar zij betrapt werden door de bewoner en de vlucht namen. Het ging om 3 franssprekende personen.

Poging tot inbraak in Hoeilaart

Zaterdag 15 december om 17.22 uur werd de patrouille van de PZ Druivenstreek opgeroepen voor een inbraakpoging in een woning in de Jean Baptist Denayerstraat in Hoeilaart. Onbekenden poogden met een scherp voorwerp de buitendeur te forceren maar geraakten niet binnen.

Zondag 16 december om 10.14 uur deed de politie van de Druivenstreek vaststellingen van een inbraakpoging in een restaurant in de Marcel Felicestraat in Hoeilaart. Een raam van de zaal achteraan werd vernield. De daders zijn echter niet binnen geraakt.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 19-12-12 • Uur: 07u37

Auteur: olivier • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur