Laatste gemeenteraad Meise een klucht

MEISE - 23-12-12 - Deze week had in Meise de laatste gemeenteraad van deze legislatuur plaats. Los van de korte officiële agenda (14 punten waaronder het budget 2013) werden er door de oppositie 20 bijkomende punten ingediend (1 Ivo Meyen, 2 Bernadette De Velder, 6 Roger Heyvaert en 11 Jörgen Noens).

Niet onlogisch daar 3 van deze 4 ondervragers vanaf januari niet langer zullen zetelen in de gemeenteraad en derhalve nog graag eens het woord namen.

Dit was echter niet naar de zin van CD&V en N-VA. Na amper drie kwartier vergaderen, schorste uittredend burgemeester Belgrado de zitting voor een 'plaspauze'. Na die pauze bleek echter dat CD&V (met uitzondering van de uittredende en toekomstige burgemeester) en N-VA niet kwamen opdagen voor de bespreking van de punten
van de oppositie.

“Is dit de toon die men wil zetten voor de komende legislatuur? Niet het minste respect voor de oppositie en bovenal voor het democratisch orgaan dat de gemeenteraad is. Het beloven nog moeilijke en zeer triestige tijden te worden in Meise, zoveel is zeker!” zegt Virginie De Klippel, Fractieleider Open Vld.

De oppositie kon en wou dit incident echter niet blauw blauw laten. Virginie De Klippel heeft ter plaatse een verzoek opgesteld voor een bijkomende gemeenteraad op donderdag 27 december aanstaande met als agenda de 20 ingediende punten. Er waren slechts 9 handtekeningen nodig maar er waren 13 indieners: Open Vld (7), Groen (3), Ivo Meyen, Jörgen Noens en Bruno Baudewijns.

Wordt dus vervolgd… Hopelijk kan er volgende week in Meise wel een eervolle streep worden getrokken onder deze legislatuur.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 23-12-12 • Uur: 15u25

Auteur: marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Meise

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur