14de Internationaal Duiveltjestoernooi

OVERIJSE - 08-05-13 - Dit weekend is het Begijnhofstadion weer het strijdperk voor vele piepjonge internationale en nationale voetbalsterretjes. Het veertiende duiveltjestoernooi staat ook deze editie weer bol van de ronkende namen: FC Schalke 04, Celtic Glasgow, PSV Eindhoven, B. Mönchengladbach, Feynoord, Fortuna Dusseldorf, FC Metz, FC Paris, FC Keulen, VFL Bochum, RW Essen, RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk en uiteraard ook Tempo Overijse zelf zijn maar enkele topnamen die dit jaar de affiche spijzen. Organisator Geert Vanderstappen en zijn team medewerkers zijn klaar om al die kleine duivels, samen met hun clubbegeleiders en ouders, een fantastisch weekend te bezorgen.

“Het toernooi heeft inderdaad een niet aflatende aantrekkingskracht op vele clubs in Europa en België,” zegt Vanderstappen. “De topclubs sturen al meteen tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen hun aanvraag tot deelname door. Uiteraard zijn er clubs bij die al jaren naar Overijse komen. Daar heb ik dan ook tijdens die jaren een vertrouwensrelatie mee opgebouwd. Elk jaar krijgen we ook nieuwe namen die interesse hebben in ons toernooi. Dat betekent dat de clubs ons toernooi belangrijk vinden als onderdeel van de ontwikkeling van de allerkleinsten binnen de jeugdopleiding.”

Die stelling wordt ook ondersteund door Marc Van Ransbeeck, jeugdcoördinator bij RSC Anderlecht en in een ver verleden nog speler van VEMT, voorouder van het huidige Tempo Overijse.“Het toernooi van Overijse behoort al enkele jaren tot één van de favoriete toernooien van onze jeugdspelertjes,” stelt Van Ransbeeck. “Dat heeft natuurlijk vooral te maken met de aanwezigheid van vele bekende topclubs uit het buitenland. Voor de begeleiding en coördinatie is dit toernooi een echte waardemeter om te meten hoe ver we staan tegenover buitenlandse topclubs. Meestal stellen de behaalde resultaten ons zeer tevreden. Op basis van zulke gegevens kunnen we zeker stellen dat we op Anderlecht zeer goed bezig zijn met de opleiding van onze allerjongsten. We zijn ook zeer tevreden over de organisatie. Elk jaar opnieuw worden we bij Tempo met open armen ontvangen. Onze duiveltjes kijken er alvast naar uit om dit weekend paraat te zijn in het Begijnhofstadion. Uiteraard is het voor mezelf ook telkens fijn om terug te keren naar mijn oude club om wat bij te praten over vervlogen tijden,” besluit Marc Van Ransbeeck.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.tempo-overijse.be

Datum: 08-05-13 • Uur: 09u40

Auteur: Hans • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur