Ploegvoorstelling Tempo Overijse

OVERIJSE - 16-08-13 - Dinsdagavond werd in de gebouwen van onze hoofdsponsor Tegel Concept in Zaventem de eerste ploeg van Tempo Overijse aan pers en sponsors voorgesteld. Ex-Radio 2 reporter Kris Baert presenteerde de avond in stijl. Na het openingswoord van voorzitter Roger Vercarre werd de vernieuwde technische staf voorgesteld. Trainer Tom De Cock nam samen met Baert de ruime tijd om alle spelers voor te stellen. Nadien werd Forza Tempo boven de doopvont gehouden, een nieuw platform binnen onze club dat alle ondersteuning zal geven dat onze club nodig heeft. De presentatie werd afgesloten door Ben Vanpee, CEO van Tegel Concept. Hij had het onder meer over de 2de editie van de Tegel Concept Cup. Nadien was er tijd voor een babbel en een drankje.

Nieuw sportief hoofdstuk

“Tempo Overijse begint dit seizoen aan een nieuw sportief hoofdstuk”, stak voorzitter Vercarre van wal. “We hebben afscheid genomen van Bart Vanhoudt, die toch een lange periode als speler en trainer bij ons is geweest. Nu hebben we een vernieuwde technische staf met aan het hoofd de jonge en zeer gedreven Tom de Cock. Samen met hem hebben we getracht een evenwichtige maar talentvolle ploeg samen te stellen die voor ons financieel haalbaar was.”
“We hebben bepaalde steunpilaren kunnen behouden en we zijn ervan overtuigd dat we de vertrekkers vervangen hebben door waardevolle spelers. De mentaliteit van die spelers speelde daarbij ook een belangrijke rol. Ook hebben we een paar jonge spelers aangetrokken die de stap kunnen maken als volwaardig titularis. Ze hebben als jongere heel wat ervaring opgedaan bij grote ploegen. Het is nu aan hen om die stap te zetten.”
Trainer Tom de Cock begon het voorstellen van zijn nieuwe technische staf met het bedanken van de coach Bart Vanhoudt. “Ik heb enorm veel respect voor Bart. Hij heeft goed werk geleverd de afgelopen jaren en heeft hier iets achtergelaten waar we op verder kunnen bouwen”, was de Cock vol lof. “Met Yves Van den Meersche en Donald Meeus beschikken we over een ervaren trainersstaf. En kiné Roel Bockstal en verzorger Bruno Respen zijn we gelukkig al gespaard gebleven van blessures. En op onze duiveltje doet al Eddy Van Lommel kunnen we altijd rekenen.”
De Cock is blij dat hij bij Overijse aan de slag kon. “Ik voel het hart kloppen bij deze club. En er leeft ambitie in alle geledingen. De spelersgroep heeft de correcte ingesteldheid en dat vind ik dan ook plezant om mee te werken”, besluit De Cock.

Technische staf 2013 - 2014
Trainer: Tom De Cock
Hulptrainer: Yves Van den Meerssche
Keeperstrainer: Donald Meeus
Kiné: Roel Bockstal
Verzorger: Bruno Respen
Afgevaardigde: Eddy Van Lommel

Na 15 jaar mogen we stellen dat voetbalclub Tempo Overijse een succesverhaal is.
Op sportief vlak zijn we zowel met ons A-elftal als met de jeugd al een aantal jaren een vaste waarde geworden in de nationale reeksen.
Onder de verzamelnaam FORZA TEMPO melden wij u met trots de geboorte van een nieuw platform dat onze club alle ondersteuning zal geven die het nodig heeft.
Het commerciële gebeuren binnen onze club is ook zeer blij met het vernieuwde opzet en gebruikt FORZA TEMPO steeds bij haar sponsorbesprekingen.
Naast het sportieve luik bij Tempo Overijse mag FORZA TEMPO als een zeer belangrijke schakel beschouwd worden.
Met FORZA TEMPO willen we dus ook ‘scoren naast het veld’!
FORZA TEMPO is:
- Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
- Een evenementen cel
- Supportersclub
- Peters van de jeugd

De KBVB moedigt via Football + Foundation haar clubs aan om binnen de werking van de club aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen. Door het organiseren van evenementen en het opzetten wan sociaal maatschappelijke projecten wil Tempo Overijse via FORZA TEMPO hieraan meewerken.
Een + staat onderhanden voor samen. Samen maken we het verschil.
De eerste projecten van ons MVO programma:
‘Voetbalclub met een hart’ een Rode Kruis-actie waarbij we al onze leden, supporters, sympathisanten, spelers, staf, … aanmoedigen om als bloeddonor deze actie te ondersteunen. De aanzet werd gegeven op het eind van seizoen 2012-2013 en krijgt navolging.
De Nederlandse lessen voor anderstaligen binnen de jeugdwerking van de club werden voor het eerst georganiseerd in 2008. Na een onderbreking van een aantal jaren werd er tijdens de eerste helft van 2013 een nieuwe lessenreeks neergezet. Dit project krijgt steeds heel wat media-aandacht en zal i.s.m. vzw Crosspass zeker navolging genieten.
De aankomende acties of projecten zijn:
- Integratie van jongeren met een beperking. We bieden hun een gratis abonnement en ze worden getrakteerd op een training met onze hoofdcoach tijdens de galamatch op 22/8
- Actie rond verkeersveiligheid in de buurt van ons jeugdcomplex
- Inzamelacties i.s.m. vzw Voedselhulp

Evenementen

FORZA TEMPO neemt samen met de commerciële cel heel wat extra sportieve evenementen voor zijn rekening. In het voorjaar van 2013 organiseerde de commerciële cel haar eerste ‘Tempo Net Werk’ evenement. Het werd een business avond vanuit een zeer speciaal netwerkplatform. Ook de wedstrijd tegen B Post, de galawedstrijd en reünie in het kader van 15 jaar Tempo behoren tot de organisatie van FORZA TEMPO. Zowel tijdens de wedstrijden van ons A-elftal als daarbuiten zullen jaarlijks verschillende evenementen worden georganiseerd. Andere geplande evenementen zijn: algemene quiz, voetbalquiz, sinterklaasfeest voor onze kleinsten spelertjes, …

Supportersclub TEMPO BOYS:
Supporters zijn onmisbaar voor een sportclub! Ze kunnen een ploeg naar een overwinning stuwen.
De ambiance en beleving van supporters tijdens een voetbalwedstrijd zijn heel belangrijk.
Het beste voorbeeld hiervan is de huidige hype rond onze Rode Duivels.
Ook bij Tempo staat de oprichting van een supportersclub in de steigers evenals de oprichting van een heuse Tempo-fanfare die tijdens belangrijke wedstrijden haar opwachting zal maken.

De Peters van Tempo:
Elke jeugdploeg van Tempo Overijse zal vanaf seizoen 2013-2014 op een peter kunnen rekenen.
De peters zijn spelers van de A-kern en zullen samen met hun ploeg verschillende initiatieven opzetten. Dit alles onder het goedkeurend oog van de staf van ons A-elftal en een verantwoordelijke van de jeugdwerking.

Medewerkers gezocht
Via deze persvoorstelling willen we ook een oproep doen aan leden of sympathisanten van onze club.
Voor dit hele Forza Tempo verhaal zijn we dus zeker nog op zoek naar medewerkers. Graag zouden we een lijst aanleggen van mensen die zich willen engageren om mee te helpen aan één of meerdere van deze onderdelen van Forza Tempo.

Op de foto:
Boven vlnr : Nathan Huybrechts , Younes Touzani, Bjorn Vander Elst, Bart Roelands, Kaya Buyuk, Kevin Janssens, Thomas Charlier, Nicoals De Mol, Kevin Wouters, Didier Moemba
Midden vlnr : Jannes Nicodeme, Ronald Loenders, Maxim Spaey, André Ngangue, Raphaël Galeri, Jeroen Steenwegen, Yannick Henseval, Wietse Vermeylen, Nawfel Essalhi
Onder vlnr: Sergei Deweerdt, Eddy Van Lommel, Donald Meeus, Tom De Cock, Roger Vercarre, Geert Vanderstappen, Yves Van den Meerssche, Roel Bockstal, Bruno Respen, Martin Vandervorst

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-08-13 • Uur: 19u49

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur