Bacharach Bezoekt Kerselaar

OVERIJSE - 03-09-13 - Tijdens de afgelopen Druivenfeesten werden de vriendschapsbanden tussen onze verbroederingsgemeente Bacharach en De Kerselaar nog wat versterkt. Een uitgebreide delegatie werd vergast op een rondleiding en een kleine receptie in het splinternieuwe complex.
Voorzitter Albert Timmermans dankte Bacharach voor het fantastische weekend dat de bewoners meemaakten aan de Rijn. Dit met de theatervoorstelling “Het uur dat wij niets van elkaar wisten!” die in de stadshal werd opgevoerd met de hulp van CC Den Blank en op heel veel sympathie kon rekenen bij het Duitse publiek.
De Kerselaar kreeg prompt de vlag van Bacharach aangeboden van Rolf Heidrich. Deze zal ongetwijfeld een ereplaats krijgen. En ook de Rijnwijn werd gul uitgedeeld.
Wim Termote en Danny Deuvaert zetten uiteen hoe de werking verloopt, hoe men inclusie via arbeid aanpakt en hoe de financiering gebeurt. Onze gasten waren zwaar onder de indruk van de enorme sommen die door verenigingen, serviceclubs en individuele acties werden verzameld om de nieuwe gebouwen te kunnen financieren.
Daarna werd er een bezoek gebracht en de bewoners van De Kerselaar toonden fier hun splinternieuwe kamers en hun kunstwerken. En allen dronken een glaasje op de verbroedering.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-09-13 • Uur: 11u00

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur