Nieuw bestuur Open VLD Hoeilaart

HOEILAART - 09-09-13 - Open Vld kent een sterke traditie van interne democratie. Samen met de congressen, de manifestering bij uitstek zijn van een echte interne democratie. Open Vld was hiermee in de jaren ’90 trendsetter, vooruitstrevend en vooral succesvol. Volgens burgermanifesten van Verhofstadt moest de afstand tussen politiek en de burger kleiner. Echte ledeninspraak was één van de instrumenten. Het concept sloeg aan, andere partijen namen het (op papier) zelfs over.

Het DNA van liberalen

Mogen kiezen, het zit in het DNA van liberalen. Op zaterdag 7 september was opnieuw zo’n moment. Die dag verkozen onze leden een nieuwe voorzitter en drie afgevaardigden naar het regiobestuur.

John Kumps volgt zichzelf op als nieuwe voorzitter. Hij wordt gedragen door de partij. Dat zijn herverkiezing geen probleem zou vormen was al duidelijk: “Onder zijn leiding behaalde onze partij een volstrekte meerderheid in de gemeenteraad. De nodige verjonging en verruiming werd doorgevoerd. John blijft met een scherp oog en een gezonde dosis mensenkennis naar de toekomst kijken, en wil een sterke ploeg in stelling brengen voor 2018. Laten we daar hem in steunen.” zo onderstreepte David Joly in een interne mail.

Tim Vandenput, Eva De Bleeker en Roby Guns zijn verkozen als afgevaardigden in het regiobestuur van Open Vld. Zo’n regiobestuur heeft onder meer als taak om de samenwerking tussen de afdelingen te versterken. Roby Guns omschreef dit zo toen hij zich kandidaat stelde: “Wat we in Hoeilaart bereikt hebben tijdens de jongste verkiezingen is niet uniek. We kunnen dit ook realiseren in andere afdelingen. Natuurlijk niet op 1, 2, 3. Een sterke ploeg opbouwen vergt tijd en daarom moeten we vandaag de zaden van succes planten, zodat een volgende generatie politci daar de vruchten van zullen plukken.”

We gaan vanaf 3 oktober met een versterkt team van meer dan 30 bestuursleden aan de slag. We bedanken onze leden voor het vertrouwen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 09-09-13 • Uur: 11u41

Auteur: Henk • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur