Nieuw bestuur Open Vld regio Vilvoorde

VILVOORDE - 26-10-13 - Nieuw bestuur Open Vld regio Vilvoorde
Open Vld regio Vilvoorde omvat vijftien gemeenten: Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.
Het nieuwe regiobestuur? bestaande uit 58 verkozen afgevaardigden komende uit de vijftien afdelingen? kwam gisteren voor het eerst bij elkaar. Dit bestuur blijft in plaats tot eind 2016.
In de schoot van het regiobestuur werd ook een dagelijks bestuur verkozen: Virginie De Klippel (fractieleider in Meise) werd unaniem verkozen tot voorzitter. Verder bestaat het dagelijks bestuur uit Wim Desloovere (Zaventem) als ondervoorzitter, Raymond Cnops (Zemst) als penningmeester, Dominique Corbeel (Kampenhout) als PR-verantwoordelijke, Geert Bruynseels (Vilvoorde) als politiek secretaris en Eva De Bleeker als secretaris. Het dagelijks bestuur kan ook prat gaan op vier parlementairen in zijn rangen: twee Vlaams parlementairen, Gwenny De Vroe uit Kampenhout met Jo De Ro uit Vilvoorde en twee federale parlementsleden: Luk Van Biesen uit Kraainem en Lieve Wierinck uit Zaventem.
De succesvolle lijn doortrekken vormt meteen ook de grootste uitdaging voor Virginie en het team van Open Vld regio Vilvoorde. Binnen amper zeven maanden staat de moeder der verkiezingen voor de deur. Met vier te verdedigen zetels zijn we de regio met het grootst aantal parlementairen. Vanaf heden is het dus alle hens aan dek om bij te dragen tot drie sterke lijsten (Europees, Federaal en Vlaams) met visie op de toekomst en voldoende oog voor regionale thema’s zoals de financiële draagkracht van onze gemeenten, jobs in de luchthavenregio, de kosten van de huisvuilophaling, de werking van de intercommunales, de druk van Brussel op koop- en huurprijzen van huizen en appartementen, … Dat is waar Open Vld regio Vilvoorde voor gaat.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 26-10-13 • Uur: 12u07

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Vilvoorde

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur