Sven Nys en Sanne Cant eindlaureaten.

TERVUREN - 28-02-14 - Gisterenavond werden, in het prestigieuse Koloniënpaleis van Tervuren, de eindlaureaten van de Bpost Banktrofee gehuligd. In aanwezigheid van alle organisatoren en alle veldrittoppers werd er door Christophe Impens van organisator Golazo een positieve balans opgemaakt van het afgelopen seizoen. De Bpost Bank manches kregen allen hoge kijkcijfers en het klassement gebaseerd op tijden gaf een nieuwe manier om met regelmatigheidsklassementen om te gaan. Christophe Impens gaf als primeur nog mee dat de organisatie van Hamme Zogge overstapt van de Superprestige naar de Bpost, de volledige nieuwe kalender zal pas binnen een paar weken definitief zijn.

Ook eindwinnaar Sven Nys blikte tevreden terug : "Veertien overwinningen, dat is mooi. Mensen spreken over mijn beste seizoen ooit, maar ik heb al seizoenen met twintig of dertig overwinningen gehad. Mijn laatste twee maanden waren wel indrukwekkend. Dat blijft natuurlijk hangen bij de mensen."

Naast Sven Nys werd Niels Albert tweede en eindigde een verdienstelijke Tom Meeuwsen op plaats drie. Bij de dames kaapte de Belgische kampioene Sanne Cant de trofee weg voor de Amerikaansen Helen Wyman en Nikki Harris.
Wout Van Aert won de trofee voor Van Der Poelen en Laurens Sweeck.


Foto : Mario Van Rossum Sportschepen en de winnaars Sanne Cant en Sven Nys

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 28-02-14 • Uur: 13u48

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur