Nieuwe Druivenfeesten voorgesteld

OVERIJSE - 21-06-14 - Overijse, 18 juni 2014 – Woensdagmiddag was het eindelijk zover. In de kantoorruimtes van Spans Protection werd het nieuwe concept van de Druivenfeesten onthuld. Ook het programma van de feesten werd voorgesteld, samen met het campagnebeeld en de vernieuwde website.

De gemeente Overijse heeft voor de Druivenfeesten 2014 de kaart van de vernieuwing getrokken. De feesten worden weliswaar ingekort, maar zijn daarom eens zo gevuld met tal van activiteiten met voor elk wat wils. Onder het motto ‘Ons Overijse, onze Druivenfeesten’, zullen de feesten op gang getrokken worden op vrijdag 22 augustus en afgesloten op woensdag 27 augustus met een heus nieuw slotspektakel aan de IJsevijver op het Stationsplein.

Programma

Zes volledige feestdagen met een geslaagde mix aan traditionele activiteiten en nieuwe initiatieven. Zo staan er ook dit jaar weer meerdere optredens gepland in de Martkhal en op het Justus Lipsiusplein met o.a. een schitterende schlageravond, DJ DiMaro, Paul Michiels en natuurlijk Will Tura. Ook dit jaar is er weer een scoutsdorp en Zoniën Athletics Team organiseert voor de eerste keer sportactiviteiten op het Begijnhof voor jong en oud, waaronder de nieuwe Hogehakkenrace.

Kunstliefhebbers kunnen dit jaar terecht in cultuurcentrum Den Blank voor Kunst in Overijse en in Dru!f, het huis van de tafeldruif, gaat de druivententoonstelling door. De markten tijdens de Druivenfeesten worden in een nieuw kleedje gestoken en gaan allemaal samen door op de vernieuwde marktdag op zaterdag 23 augustus. Op zondag staat de stoet op het programma en ’s avonds wordt de opvolgster van Silke I verkozen tijdens de nieuwe gala-avond van de Druivenkoningin. En zo gaat het nog even door. Kortom, iedereen vindt in dit programma wel een reden om te feesten!

Campagnebeeld

Tijdens het kick-off event werd ook het campagnebeeld voorgesteld aan het grote publiek. Een mooi en origineel ontwerp van communicatiepartner artmedia | evokepr rond de grootschalige fotoshoot waarvoor zo’n tweehonderd Overijsenaren in het geel en blauw een immense druiventros vormden op het Stationsplein.

De nieuwe stijl van de Druivenfeesten trekt zich ook door in de website van de feesten. Iedereen kan hier terecht voor een klare blik op het programma, achtergrondinformatie over de artiesten en activiteiten en nog veel meer praktische informatie.

Voor meer informatie omtrent de programmatie, kunt u terecht op www.druivenfeesten.be


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-06-14 • Uur: 12u50

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur