Sprinten voor een bergprijs

HOEILAART - 10-07-14 - HOEILAART – De Vlaamse Druivenkoers is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de jaarlijkse druivenfeesten van Overijse. Op woensdag 27 augustus wordt ze voor de 54ste keer gereden. Ook dit jaar rijden de renners door Hoeilaart en zullen ze op de Jezus-Eiksesteenweg voor een bergprijs sprinten.


BERGPRIJS OP JEZUS-EIKSESTEENWEG
De renners rijden Hoeilaart binnen op Bakenbos en volgen de Waversesteenweg naar het centrum. Via de Henri Caronstraat, het Gemeenteplein en de Joseph Denayerstraat, gaat het in de Jezus-Eiksesteenweg steil bergop. Op de top zal - zoals vorig jaar - gesprint worden voor een bergprijs. Daarna zetten de renners koers richting Jezus.
Over ditzelfde parcours zullen de renners vier keer in Hoeilaart voorbij komen.

Handelaars die de bergprijzen willen helpen sponsoren, nemen best zo vlug mogelijk (en voor 31 juli) contact op met de sportdienst.


WELKE HOEILANDER DOET BETER?
Maar ook de Hoeilanders zelf - mannen én vrouwen - kunnen koersen voor een bergpremie. Op Strava wordt een segment gecreëerd waarop ze het tegen elkaar kunnen opnemen om de beste tijd te behalen. De eerste drie mannen en vrouwen krijgen een mooie prijs uit de prijzenkoffer van de sportdienst!

Wie evenaart het record van Karel Rowies, winnaar van vorig jaar? Vijfhonderd meter steil bergop in 56 seconden ? Wie doet nog beter?

Wat moet je hiervoor doen?
Beschikken over de app ‘strava cycling’ of haar downloaden. De applicatie aanzetten en de beklimming aanvatten. De tijdsopname gebeurt automatisch via de applicatie. Meteen na de rit zie je in het segment ‘Bergpremie Hoeilanders Druivenkoers’ je resultaat in het klassement.

De wedstrijd loopt van woensdag 13 augustus (16 uur) tot woensdag 27 augustus (16 uur). Alle tijden voordien en nadien tellen niet mee.

De deelnemers dienen wel een mailtje met hun gegevens door te sturen naar sportdienst@hoeilaart.be wanneer zij eindigen in de top 3. Foto’s van glansprestaties mogen ook altijd doorgestuurd of op Facebook gedeeld worden.

De sportdienst rekent op de sportiviteit van de deelnemers om niet vals te spelen. De tijdsopname mag enkel gebeuren per fiets. De sportdienst beslist autonoom over geloofwaardigheid en diskwalificatie!

Info: sportdienst, tel. 02 657 97 26, sportdienst@hoeilaart.be, www.facebook.com/sporthoeilaart

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 10-07-14 • Uur: 05u36

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur