Sport tijdens de Druivenfeesten

OVERIJSE - 19-08-14 - Druivenrace in Overijse op maandag 25 augustus
Atletiekclub ZATeam, Joggingclub Overijse en de gemeente slaan de handen in mekaar voor een aantal loopwedstrijden in het kader van de vernieuwde Druivenfeesten. Het Begijnhof is de start- en aankomstplaats voor alle wedstrijden.

• Snoepjesrace om 17u30
Kinderen, geboren in 2006 en later, lopen heen en terug op het Begijnhof tussen hun ouders en een berg snoep en proberen zo veel mogelijk lekkers te verzamelen.

• Druifjesrace om 18u00
Kinderen die geboren zijn tussen 2002 en 2005 lopen 1 300 meter door een deel van het centrum en de markthal. De drie jongens en drie meisjes die het snelst zijn, eindigen op het podium.

• Hogehakkenrace om 18u30
Voor meisjes, dames en iedereen (geboren in 1998 en vroeger) die graag 200 meter op hoge hakken lopen. Wie heeft de snelste hoge hakken of wie valt op of om …?

• Druivenrace om 19u00
Teams van vier personen leggen vier maal een parcours af van 1 700 meter. De wedstrijd begint met één loper van elk team en elke ronde sluit er een loper aan, zodat de laatste ronde gelopen wordt met het voltallige team.
Niet alleen de snelste ploeg valt in de prijzen, maar ook de snelste vrouwenploeg, de snelste 50-plussers, de snelste jeugdploeg en de snelste familie worden beloond!
En wie wint de prijs voor de origineelste totem ? Elk ploeglid draagt immers dezelfde totem om de herkenbaarheid van het team te vergroten. Dat kan zijn een T-shirt, een pet , een bloem of een ander voorwerp.

Deelnemen aan de snoepjesrace, druifjesrace en hoge hakken race is gratis. De druivenrace met de 4 lopers per team kost 16,00 EUR in voorinschrijving (tot en met woensdag 20 augustus). Inschrijven kan ook te plaatse aan 20,00 EUR (op voorwaarde dat het max. aantal deelnemende ploegen niet bereikt is).
Inschrijven kan via www.zateam.be. Daar vind je ook meer informatie en de reglementen.


54ste Druivenkoers op woensdag 27 augustus
Nieuwe Druivenfeesten, een nieuwe Druivenkoers. Al sinds 1961 wordt deze klassieker georganiseerd door de wielerclub De Sportvrienden, en ook dit jaar trekt de koers weer door de straten van Overijse en omstreken. Een hoogdag tijdens de Druivenfeesten voor elke wielerfanaat.

Maar ook de wielerploegen hebben de Druivenkoers met punt genoteerd in hun agenda. Ondanks de verplichting van de pro-teams om deel te nemen aan de Vuelta, hebben zowel Lotto, Belkin als Giant-Shimano hun interesse bevestigd. Een aantal pro-continentale ploegen zullen ook van de partij zijn.

Dit jaar leidt een traject van 196 km het peloton naar de meet. De renners vertrekken in Huldenberg waarna ze drie grote ronden afwerken langs Terlanen, Tombeek, Maleizen, Hoeilaart, Jezus- Eik en Overijse Centrum. In Overijse krijgen ze acht plaatselijke doortochten voor de kiezen met de beklimming van ‘De Speelberg’ en de aankomst op het Stationsplein.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 19-08-14 • Uur: 14u24

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur