Kinderen aan het feest

OVERIJSE - 19-08-14 - Kinderen meer dan welkom op Druivenfeesten
Op vrijdag 22 augustus is iedereen uitgenodigd op de openingsreceptie om samen de start van de vernieuwde Druivenfeesten te vieren. En de kinderen zijn meer dan welkom! Afspraak op het Justus Lipsiusplein vanaf 19u00.

Tijdens de marktdag op zaterdag 23 augustus is er doorlopend animatie in de straten: ballonnenclown, springkasteel, volksspelen … Op het Justus Lipsiusplein kan je deelnemen aan tekenwedstrijden en vanaf 15u00 start daar een heuse kinderfuif.
Avonturiers kunnen vanaf 14u00 deelnemen aan de avonturentocht van de Scouts. De tocht vertrekt op het Begijnhof.

Zondag 24 augustus start met snoepjesrapen tijdens de stoet vanaf 13u45. Aansluitend is er dan ‘Feest op straat’ met o.a. The Saxophone Man, een meer dan twee meter hoge, vertederende reus en Herman, de Vliegende Pinguïn. Misschien kan jij hem wel helpen vliegen? Een verrassende voorstelling vol humor, liedjes, versjes en vliegstunts.

Afspraak om 14u00 in de markthal op maandag 25 augustus voor de traditionele kindernamiddag met Bandits. Jasper, Toon, Tim en Thomas zorgen voor een unieke live-beleving die gewaardeerd wordt door jong en oud. De fans van de band brullen de hits van de jongens mee en hun eigen singles worden afgewisseld met een aantal leuke covers, medley’s en verrassingen. Toegang: 5,00 EUR.
Op het Begijnhof kunnen sportievelingen achteraf deelnemen aan de Snoepjesrace om 17u30 (kinderen, geboren in 2006 en later) of de Druivenrace om 18u00 (kinderen, geboren zijn tussen 2002 en 2005). De kleinsten lopen heen en terug tussen hun ouders en een berg snoep en proberen zo veel mogelijk lekkers te verzamelen. De groteren lopen 1 300 meter door een deel van het centrum en de markthal. De drie jongens en drie meisjes die het snelst zijn, eindigen op het podium.

Woensdagavond sluiten we de Druivenfeesten in stijl af met een groot spektakel op de vijver aan het Stationsplein met vuuracts, fonteinen en een optreden.

En vanaf vrijdagavond 22 augustus is het Stationsplein ondergedompeld in de kermissfeer. Elke dag botsen, vliegen, schieten, vissen ,draaien …

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 19-08-14 • Uur: 14u26

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur