Hoeilaart verliest 63.884 Euro zegt CD&V

HOEILAART - 05-09-14 - Op 20 december 2007 heeft de gemeenteraad van Hoeilaart beslist om de woning in de Overijsesteenweg, gelegen rechtover de ingang van het Lindenhof, aan te kopen voor een bedrag van 165.000 euro. Recent werd deze bouwvallige woning eindelijk volledig afgebroken.
Nu, bijna zeven jaar na aankoop, heeft het gemeentebestuur eindelijk een zinvolle bestemming gevonden voor dit lapje grond.
Zowel CD&V Hoeilaart als N-VA Hoeilaart zijn niet gekant tegen de verkoop van deze grond aan een sociale huisvestingsmaatschappij, maar vinden niet dat de Hoeilaartse belastingsbetaler hierbij een financieel verlies moet lijden.
Een rekensom maakt alles duidelijk :
• Aankoopprijs woning in 2007 : 165.000 euro
• Onderhoudswerken : 4.134 euro
• Factuur afbraakwerken : 9.750 euro
--------------------
: 178.884 euro
Verkoopprijs : -115.000 euro
---------------------
VERLIES : 63.884 euro

Ook de gemeentelijke administratie is niet gelukkig met deze verkoop en adviseert dan ook om dit stukje grond voorlopig niet met verlies te verkopen.
Langs de ene kant legt het gemeentebestuur ons allemaal hogere gemeentelijke belastingen op, een verhoogde waterprijs, hogere toegangsgelden voor het gebruik van het containerpark,…. en aan de andere kant gaat ze wel akkoord om haar eigendom met méér dan 35 % verlies te verkopen !

De CD&V en N-VA gemeenteraadsleden zijn dan ook niet akkoord met de verkoop van dit perceel grond met een financieel verlies van 63.884 euro, geld dat zeker nuttig kan gebruikt worden voor andere doeleinden in onze gemeente.

Patrick Demaerschalk, Jan Van Assche, Alain Borreman, Wim Laureys
Gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart

Els Menu, Michel Joly
Gemeenteraadsleden voor N-VA Hoeilaart

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 05-09-14 • Uur: 05u05

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur