Special Olympics 2014

HOEILAART - 10-09-14 - Armeense atleten komen in Hoeilaart aan

HOEILAART - Dinsdag 9 september landde de Olympische vlam op de Grote Markt in Brussel. De aankomst van de vlam was het startschot van de Special Olympics die van 13 tot 20 september plaatsvinden in Antwerpen. Atleten met een mentale beperking zullen vanuit de hele wereld toestromen voor dé spelen waar deelnemen belangrijker is dan winnen. Als sportieve én gastvrije gemeente werkt Hoeilaart ook mee aan deze spelen en zijn wij Host Town voor de Armeense delegatie. Zo mocht de schepen van Sport, Eva De Bleeker, gisteren de vlam gaan afhalen, die tijdens het verblijf van de Armeniërs in onze gemeente zal branden.


Vandaag, woensdag 10 september, worden de Armeense atleten opgehaald aan de luchthaven en zullen ze verblijven bij gastgezinnen. Op het programma de komende dagen staat een bezoek aan Brussel, een etentje aan de vijver van Jeanine en een rondleiding in het bosmuseum en een bezoek aan wijnkelders Soniën. Daarnaast kunnen de atleten ook nog wat trainen in de regio.

Vrijdagavond 12 september worden de atleten uit Armenië en onze eigen atlete Micheline Van Hees uitgewuifd. Iedereen is welkom voor een hapje en drankje in de cafétaria van het Gemeenschapscentrum Felix Sohie vanaf 18 uur. Er worden daar ook nog enkele gratis tickets uitgeloot voor de openingsceremonie van deze Spelen. Deze vindt plaats op zaterdag 13 september om 17 uur in Paleis 12 op de Heizel te Laken.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 10-09-14 • Uur: 14u30

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur