Losloopzones in het park van Tervuren

TERVUREN - 06-02-15 - In het Parkbeheerplan dat onlangs werd opgesteld, zijn twee losloopzones voor honden opgenomen. Deze faciliteit voor honden(eigenaars) moet ertoe leiden dat de honden in andere delen van het park aan de leiband blijven. Door het groeiende probleem van loslopende honden daadkrachtig aan te pakken, moet het park weer een aangename en rustgevende plek voor iedereen worden.

Het park van Tervuren is een paradijs voor wandelaars, joggers en fietsers. Door zijn toegankelijke ligging is het ook één van de drukst bezochte plekken van de regio. De gemeente ontvangt echter meer en meer klachten van parkbezoekers over de vele loslopende honden. Die vormen soms een regelrecht gevaar en creëren voor veel mensen een onbehaaglijk of angstig gevoel, wat niet de bedoeling kan zijn van een ontspannen uitstapje naar het park.

Tegelijkertijd is het park van Tervuren voor veel mensen de ideale plek om met de hond te gaan wandelen. Daarom heeft de gemeente er bij de beide parkbeheerders - de Regie der Gebouwen en het Agentschap voor Natuur en Bos - op aangedrongen om zones af te bakenen waar honden vrij mogen loslopen.

Met resultaat, want in het Parkbeheerplan dat onlangs werd opgesteld, zijn twee losloopzones voor honden opgenomen. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft al een losloopzone ingericht aan de Vaartvijvers richting Duisburg. De Regie der Gebouwen is akkoord om een omheinde zone af te bakenen in het bosgebied tussen de Kastanjedreef, de Leuvensesteenweg en de Paleizenlaan. Vooral deze laatste zone is belangrijk door de ligging vlakbij de hoofdingang van het park en de korte afstand tot het centrum. Beide losloopzones worden van de nodige signalisatie voorzien zodat hondenbaasjes er vlot hun weg naartoe vinden en andere parkbezoekers minder gehinderd worden.

Burgemeester Jan Spooren is blij dat er eindelijk een oplossing komt voor een probleem dat al veel te lang aansleept. “De losloopzones hebben hun nut al bewezen in andere parken en zo genieten zowel parkbezoekers mét als zonder honden ongestoord van de mooie natuur”, aldus de burgemeester. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de Regie der Gebouwen op korte termijn de geplande omheining rond de losloopzone zal plaatsen. “Daarnaast zal ook de gemeente zijn duit in het zakje doen door het plaatsen van informatieborden, een sensibiliseringscampagne en een intensieve handhavingscampagne van onze politiediensten”, besluit de burgemeester.
Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 06-02-15 • Uur: 14u40

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur