Overijse palmt Mâcon in!

OVERIJSE - 15-06-15 - Tijdens het weekend van 6-7 juni waren niet minder dan 3 delegaties van Overijse op bezoek bij onze zusterstad Mâcon in de Bourgogne-streek. De Sportclub Druivenstreek delegatie nam deel aan de Special Olympics France, een groep wielervrienden had Mâcon uitgekozen als vertrekpunt voor een 7-daagse en een afvaardiging van het verbroederingscomité ging er op zoek naar de nieuwe verbroederingswijnen voor de verbroederingskelder.


Met niet minder dan 4 zwemmers was de Sportclub Druivenstreek (www.sportclubdruivenstreek.be) afgezakt naar Mâcon voor de Special Olympics France. Als gast van organisatiestad Mâcon vertegenwoordigden de Overijsenaren de Belgische kleuren. Ook uit Hongarije en Engeland waren internationale delegaties uitgenodigd, die zich zouden meten met meer dan 1.000 Franse atleten in verschillende sportdisciplines. Op vrijdag werd de Olympische vlam aangestoken in de SPOT (de concertzaal van Mâcon) en werd een stevig openingsfeestje gebouwd. De zwemwedstrijden stonden gepland op zaterdag en onder het goedkeurend oog van de coaches Ann en Els Bartholomees en begeleider Danny Deuvaert, presteerden onze zwemmers - Kim, Esther, Bram en Dean - het om 8 medailles te verzamelen!


De tweede Overijsese afvaardiging dit weekend was eveneens sportief geïnspireerd. Een groep jonge mannen heeft het plan opgevat om de “Tour de France” in verschillende jaarlijkse etappes rond te maken. Vorig jaar reden ze met de fiets van Overijse naar Mâcon en dit jaar zouden ze vanuit Mâcon de tocht verder zetten tot aan de Azurenkust. Met bekende toppen als de Col du Galibier, Col du Lautaret en Madeleine op het programma in de Alpen, hebben ze zaterdag de tocht aangevat.


De delegatie van het verbroederingscomité, bestaande uit Stefan Vanderlinden en Dieter Vanderhaeghen, werden ontvangen door de afgevaardigden van het “comité de jumelage” Raymond Lamur en zijn echtgenote Denise. Zij waren afgereisd naar Mâcon om de wijn te selecteren die in de verbroederingskelder te degusteren zal zijn tijdens de Druivenfeesten. De regio rond Mâcon omvat een hele rits aan wijngebieden waaronder bijvoorbeeld Mâcon Villages,Viré-Clessé, Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Pouilly-Loché en Pouilly-Vincelles. De witte wijn die geselecteerd werd komt uit Charnay-lès-Mâcon en wordt gemaakt van de Chardonnay druiven die geoogst worden op de heuvels van deelgemeente Charnay. Voor de rode wijn kozen we een Saint Amour uit een wijnstreek iets ten zuiden van Mâcon. Naast de wijnen uit Mâcon zal het verbroederingscomité ook wijnen uit de andere zustergemeenten - Bruttig-Fankel, Bacharach, Modra en Lecco – tijdens de Druivenfeesten kunnen aanbieden. Hou de activiteiten in de gaten via facebook.com/verbroederingskelder.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 15-06-15 • Uur: 19u05

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur