OCMW Huldenberg privatiseert gezinszorg

HULDENBERG - 19-10-15 - Vanaf 1 januari 2016 zal het OCMW van Huldenberg de dienst ‘gezinszorg en aanvullende thuiszorg’ niet meer zelf organiseren. Door het ontbreken van de financiële middelen in het meerjarenplan, wordt deze dienst volledig overgedragen aan ‘Landelijke Thuiszorg’. Voor de cliënten die nu door onze dienst worden gevolgd, zal er niets veranderen. Zij worden verder ondersteund en geholpen door hun vertrouwde verzorgende. Alle medewerkers van de dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg kunnen bij Landelijke Thuiszorg aan de slag. De continuïteit van de dienstverlening wordt absoluut gegarandeerd.
De poetsdienst, vervoerdienst, dienst warme maaltijden en dienst personenalarmsystemen worden wel verder door het OCMW georganiseerd. Het zelf aanbieden van thuiszorg in verschillende vormen, is en blijft heel belangrijk. Het is dan ook jammer dat er in het meerjarenplan onvoldoende middelen werden voorzien.
De dienstverlening van het OCMW staat ook in Huldenberg zwaar onder druk. Ook op de sociale dienst doen steeds meer mensen beroep, met een sterke stijging van het aantal dossiers tot gevolg. De problemen die mensen voorleggen worden ook zwaarder en complexer. Dat betekent dat er op het OCMW steeds meer moet gebeuren met steeds minder middelen. Mede daardoor is door de OCMW Raad beslist de dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg te privatiseren. Het overnametraject werd heel grondig voorbereid en verloopt in zeer goede samenwerking met Landelijke Thuiszorg. Er worden in de overeenkomst tussen OCMW Huldenberg en Landelijke thuiszorg ook overlegstructuren voorzien, die er moeten voor zorgen dat onze OCMW diensten van heel nabij de noden en vragen naar gezinszorg en aanvullende thuiszorg in onze gemeente kunnen opvolgen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 19-10-15 • Uur: 05u05

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Huldenberg

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur