Verantwoorde sport voor jongste kids

OVERIJSE - 06-11-15 - Waar krijgen kleuters kansen om meer en gevarieerd te bewegen?
Multimove voor kleuters voortaan ook in Overijse

Ben je nog op zoek naar een verantwoorde sport of ideale bewegingsactiviteit voor je jongste kids? Dan moet je zeker multimove leren kennen!

Deze recent ontwikkelde 'sport' stimuleert kinderen tussen 3 en 6 jaar om gevarieerd en voldoende te bewegen. Het bijzondere daarbij is dat de focus nog niet ligt op 1 bepaalde sporttak maar wel op de algemene ontwikkeling van 12 cruciale bewegingsvaardigheden. Omdat die bewegingsvaardigheden losstaan van een sporttak, moet het kind zich ook nog niet vastpinnen op 1 welbepaalde sport. Zo kan het kind zelf gaan ontdekken welke sport hij of zij het liefst doet.

Uit wetenschappelijke hoek zijn er bovendien tal van voorbeelden dat de jonge kindertijd een ideale periode is om zo veel mogelijk fundamentele bewegingsvaardigheden te ontwikkelen. Net daarom zal multimove er voor zorgen dat je kind later sportspecifieke vaardigheden sneller zal aanleren en met meer plezier zal blijven sporten.

Sporeo, de sportdienst van de gemeente Overijse, biedt in samenwerking met Thor Events twee reeksen 'multimove' aan vanaf begin december. De begeleiding in kleine groepjes gebeurt door specifieke sportmonitoren. Opgelet ... de plaatsen zijn beperkt!

Multimove gaat door in de Sporthal Den Heurck vanaf 2 december 2015 op woensdagnamiddag (13u30 tot 14u15 of 14u15 tot 15u00). Per reeks van 10 lessen betaal je 50,00 EUR (40,00 EUR vanaf het 2de kind).

Meer info en inschrijvingen via www.sporeo.be, sportdienst@sporeo.be of 02 686 90 20.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 06-11-15 • Uur: 06u12

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur