Parcours Vlaamse Druivencross 2015

OVERIJSE - 14-11-15 - Het parcours van de Druivencross kent dit jaar enkele wijzigingen. Zowel de vertrek- als de aankomstzone liggen opnieuw in de Begijnhofstraat. Daarnaast werd de dubbele materiaalpost verplaatst van de weide naar het bos in Park Mariëndal. Opmerkelijk is ook dat er dit jaar voor het eerst een beloftenwedstrijd georganiseerd wordt.

“Om organisatorische redenen laten we het vertrek en de aankomst terug plaatsvinden in de Begijnhofstraat”, stelt organisator Willy Van Roy. “Zo heb je veel meer ademruimte op het Stationsplein.” Parcourskeurder Roland Liboton en Eddy Lissens, veldritcoördinator van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB), keurden de wijzigingen goed.

De dubbele materiaalpost in de weide zorgde vorig jaar voor de nodige problemen. Wateroverlast en bemerkingen van renners en mechaniekers hebben ervoor gezorgd dat de organisatie de dubbele materiaalpost verplaatst heeft naar het bos in Park Mariëndal. “We willen daarmee ook de verstandhouding met de eigenaar van de weide goed houden en voor het parcours op zich is het zeker niet slechter. Hopelijk zal het ook bij de renners en hun entourage in de smaak vallen.”

“Verder zijn er geen wijzigingen aan het parcours”, gaat Van Roy verder. “Voor het Cultuurcentrum Den Blank hebben we wel voor een natuurlijke hindernis gezorgd.” Het parcours is in totaal 2.505 meter lang. Op het parcours zullen er vijf grote schermen geplaatst worden. Ook de publiekstent op het Begijnhofplein blijft behouden. Er komt ook een bewaakte fietsstalling op het Stationsplein ter hoogte van het café De Toekomst. De fietsstalling is open vanaf 10.00 en sluit onherroepelijk om 18.00 uur.

Beloftenwedstrijd

Nieuw dit jaar is dat er ook een aparte wedstrijd georganiseerd wordt voor beloften. “Al een paar jaar kregen we die vraag van de beloften. Onder meer door de gentlemencross paste het niet op het programma. Door de geringe interesse hebben we besloten om de gentlemencross niet meer te organiseren en zo kwam er ruimte vrij voor een aparte beloftenwedstrijd. Zij krijgen nu de kans om zich onder elkaar te meten, wat meer beloften naar Overijse moet trekken”, besluit Van Roy.

Meer info: www.desportvriendenoverijse.be


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 14-11-15 • Uur: 06u26

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur