Hoeilaart Sportelgemeente 2015

HOEILAART - 08-12-15 - Op 2 december werden in Machelen de ‘Sportelgemeenten 2015’ van Vlaams-Brabant gehuldigd. Met deze titel worden de gemeenten in de kijker gezet die in het kader van de Vlaamse sensibiliseringscampagne ‘Sportelen, beweeg zoals je bent’ bijzondere inspanningen doen rond de promotie van sport voor 50-plussers.

Hoeilaart voldeed ruimschoots aan de voorwaarden om voor de titel in aanmerking te komen. Zo werkt de sportdienst al zeven jaar samen met een enkele Hoeilaartse clubs om wekelijkse sportelactiviteiten te organiseren. Vanaf dit jaar kwam daar de samenwerking met Overijse bij, waardoor nog meer sportelactiviteiten werden aangeboden: liefst zes initiatiereeksen, zeven sportteldagen waarvoor busvervoer en begeleiding werden voorzien, en eenmalige acties zoals dansavonden en valpreventie.

Nieuw was ook de sportelspaarkaart waarmee je stempels kon ontvangen bij bovenstaande activiteiten en die je bij 10 stempels recht gaf op een gratis deelname.

Het was de laatste keer dat Bloso de sportelgemeenten huldigt, maar het succesverhaal stopt zeker niet voor Hoeilaart. Ook in 2016 zet de gemeente in op een ruim sportelaanbod.

50-plussers die al hebben deelgenomen, zullen bij het begin van het nieuwe jaar het sportelfoldertje met het aanbod van 2016 in de bus krijgen.
Wie nog niet deelnam en het foldertje of meer info wenst, kan altijd contact opnemen met de sportdienst (tel. 02 657 97 26, sportdienst@hoeilaart.be).Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 08-12-15 • Uur: 12u59

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur