Visietekst toerisme

HOEILAART - 27-01-16 - Druivengemeenten werken samen rond toerisme

HOEILAART - Wat hebben Hoeilaart, Overijse, Huldenberg en Tervuren met elkaar gemeen? De tafeldruif natuurlijk, en een prachtige natuur. De valleien van Dijle, Lane, Voer en IJse, de glooiende landschappen en het Zoniënwoud maken van de Druivenstreek een van Vlaanderens mooiste regio’s. Toch is de streek in eigen land en daarbuiten niet zo gekend. Om daar wat aan te doen slaan de vier gemeentebesturen de handen in elkaar.

Zowel wandelaars, ruiters, (recreatieve) fietsers, als cultuurtoeristen en genieters komen in de Druivenstreek aan hun trekken. Tafeldruiven, kaastaart, schuimwijn en (lokale) bieren staan op de kaart. Brussel, Leuven, Waterloo en Wallonië liggen binnen bereik. Deze troeven worden echter onvoldoende uitgespeeld. Het toeristische aanbod is te gefragmenteerd. Elke gemeente brengt haar eigen toeristische folders uit en legt eigen accenten.

Om de inspanningen beter te doen renderen, willen de druivengemeenten samen naar buiten treden en zich profileren als één toeristische regio. Vorige vrijdag 22 januari 2016 ondertekenden de schepenen van Toerisme van Hoeilaart, Overijse, Huldenberg en Tervuren daarover een gemeenschappelijke visietekst.

Concreet wordt er een stuurgroep opgericht waar de toeristische ambtenaren, de schepenen en de vereniging De Sterredruif deel van uitmaken. Het is de bedoeling om de gemeenschappelijke troeven van de streek te verzamelen, een gezamenlijke visie uit te werken, en daar de nodige financiële middelen en een personeelslid voor in te zetten. Zo kan op lange termijn, en onder begeleiding van een gespecialiseerde partner, een heuse marketingstrategie ontwikkeld worden om de Druivenstreek als toeristische regio te promoten.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 27-01-16 • Uur: 10u05

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur