Toneelgroep TROS oogst lof met musical

OVERIJSE - 14-03-16 - TONEELGROEP TROS OOGST LOF MET MUSICAL DE FEEKS
"KLAAR VOOR EEN TWEEDE REEKS VOORSTELLINGEN"

“Het enthousiasme droop van de planken. Toneelgroep TROS is een gedegen geoliede machine die nauwelijks een uitdaging schuwt. Het blijft verbazend hoe alle medewerkers het allemaal voor mekaar krijgen. Dat kan enkel dankzij het grote hart voor theater.” – Het Nieuwsblad

“Het werd een musical op hoog niveau, met een schitterende regie die uitzonderlijk goed gebruik maakte van de breedte, diepte en hoogte van het podium. […] Ons advies: maak tijd voor deze bijzonder leuke musical en ervaar met eigen ogen wat talent uit eigen streek voor elkaar brengt. Mis dit spektakel niet!” – Hoeilander.be

PREMIÈRE

Vrijdagavond 11 maart vond de première plaats van ‘De Feeks’ door Toneelgroep TROS, gevolgd door nog twee voorstellingen op zaterdag 12 en zondag 13 maart. De cast en het TROS-bestuur kijkt tevreden terug op het voorbije weekend, gelet op de reacties van het publiek en de positieve recensies in de pers.

“We zijn klaar voor een tweede reeks voorstellingen”, laat voorzitster Hilde Tastenhoye weten. “Dergelijke lovende reacties geven onze jonge cast, onze talloze vrijwilligers en ons bestuur een boost om op dit elan verder te doen.”

DE MUSICAL

Muzikaal draait ‘De Feeks’ rond muziek van de Britse rockgroep Queen. Inhoudelijk gaat het stuk gaat over twee zussen, Bianca en Kate. Bianca is de jongste en lieftallig. Kate is niet op haar mondje gevallen en wordt door haar omgeving als een feeks beschouwd. Hun vader bepaalt dat Bianca niet mag daten voordat Kate date, waarop twee vrienden van Bianca het plan opvatten Kate aan een man te helpen.

De regie is in handen van Pieter Klinck, bekend van verschillende musicals als acteur en regisseur. Het stuk is gebaseerd op de film '10 Things I Hate About You' met Heath Ledger en Julia Stiles. Het script van deze film was op zijn beurt gebaseerd op het toneelstuk van William Shakespeare: 'The Taming of the Shrew' (Het temmen van de feeks).

VOORSTELLINGEN

‘De Feeks’ is nog te zien in CC Den Blank in Overijse op 18 en 19 maart om 20 uur. Kaarten zijn te bestellen online via www.toneelgroep-tros.be, of telefonisch bij Stijn Vandendael (0477 95 14 63).

(Foto: Hoeilander.be)

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.toneelgroep-tros.be

Datum: 14-03-16 • Uur: 15u27

Auteur: David Joly • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur