Gemengd nieuws uit Overijse

OVERIJSE - 22-03-16 - Neem jij deel aan de Druivenstoet 2016?
Dit jaar gaat de Druivenstoet uit op zondag 21 augustus met als thema ‘In alle kleuren’. Wil je (opnieuw) meewerken aan de stoet met een praalwagen of groep? Dan ben je van harte uitgenodigd op donderdag 17 maart 2016 om 19u00 op de startvergadering in CC Den Blank. Zowel verenigingen, dorpsraden, buurtbewoners, vriendengroepen, … zijn welkom.

Bevestig je deelname bij Lynn Debecker vóór 14 maart 2016. Geef zeker een seintje op het nummer 02 785 33 75 indien je interesse hebt, maar niet kan deelnemen aan de vergadering.


Overijse opent legale graffitimuur
De gemeente opent een legale graffitizone aan de achterzijde van het CC Den Blank ter hoogte van de fietsrekken. De Jeugddienst was op zoek naar een muur die niet storend is in het straatbeeld en waar de sociale controle groot genoeg is om eventueel vandalisme te vermijden.

De beslissing kadert in ‘Pigment’, het graffitiproject van de Druivenstreek. Eerder werden de brug onder de E411 aan Zavelenborre en het Jeugdcentrum de Koldam in Hoeilaart al in de verf gezet. Een doelstelling die tot nu nog niet gerealiseerd werd, was de installatie van een legale graffitizone in Overijse.

Een legale zone voor graffiteurs is een ideale manier om graffiti uit de marginaliteit te halen. Via verschillende workshops en initiaties hebben al veel jongeren uit de Druivenstreek kennis kunnen maken met de graffitikunst.

Er worden nu een aantal regels uitgewerkt omtrent netheid en overlast. En er zal toegezien worden op de inhoud. Deze afspraken zullen duidelijk geafficheerd worden aan de graffitizone.
Momenteel is de exacte openingsdatum nog niet gekend. We houden jullie zeker op de hoogte.


Reuzen in een nieuw kleed(je)
De dames van de KVLV-afdelingen van Maleizen en Terlanen gaan de kledij van de drie reuzen van Overijse onder handen nemen. En dat was nodig, want de kleren waren aan vernieuwing toe.

De gemeente zal de nodige stoffen aankopen waarmee de naaisters van de KVLV aan de slag kunnen. Tijdens de Druivenfeesten zullen John Colman, Mieke Muscat en Pietje Royal hun nieuwe outfit showen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 22-03-16 • Uur: 10u21

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur