Verminderd tarief sportclubs

HOEILAART - 24-03-16 - Om elk Hoeilaarts kind de kans te geven een leuke, actieve vakantie te beleven, hebben de gemeente en het OCMW de handen in elkaar geslagen en kunnen kinderen uit kansarme gezinnen sinds vorig jaar aan halve prijs deelnemen aan de gemeentelijke vakantie-initiatieven. Het OCMW betaalt de korting die toegekend wordt voor Speelplein Boemerang, Grabbelpas, Sportvedettenweek, Sportmania, TNT en het jeugdatelier aan de gemeente terug. Dit voordeel wordt nu uitgebreid naar de sportkampen van de erkende sportclubs.

Voor de betrokken clubs houdt het toekennen van deze korting geen enkel verlies in. Integendeel, meer kinderen krijgen de kans om aan hun sportkampen deel te nemen. Bovendien was het zo dat sommige clubs al op eigen houtje aan kansarme gezinnen een korting toekenden. Deze korting wordt nu ‘geofficialiseerd’ en aan de clubs terugbetaald.

De voorwaarden waaraan men moet voldoen om voor deze 50 procent reductie in aanmerking te komen zijn:
- In Hoeilaart wonen en beschikken over een gezinsinkomen van maximum 35.298 euro, te vermeerderen met 1973 euro per persoon ten laste (bedragen 2015). Deze bedragen worden elk jaar geïndexeerd.
- Of in Hoeilaart in een leefgroep van vzw Sporen wonen (Kinderdorp).

Gezinnen die in aanmerking denken te komen, dienen contact op te nemen met de sportdienst (tel. 02 657 97 26, sporthal, Koldamstraat 9 a).

Vanuit hun engagement om in Hoeilaart samen de kinderarmoede aan te pakken, hopen het gemeentebestuur en het OCMW dat kinderen uit kansarme gezinnen door deze maatregel minder aan de kant zullen blijven staan en het gevoel krijgen erbij te horen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 24-03-16 • Uur: 08u54

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur