Festival

OVERIJSE - 24-04-16 - Leerlingen organiseren een festival op hun eigen speelplaats
- Sint-Martinuscollege Overijse -

Op donderdag 28 april toveren de leerlingen van het Sint-Martinuscollege in Overijse hun speelplaats om in een waar festivalterrein. Dit doen ze in samenwerking met StressFactor LIVE. Een sterke line-up met een mix van opkomend talent en gevestigde waarden zorgt voor een onvergetelijk feestje! Het festival vindt plaats van 12u00 tot 15u30 en tussen de optredens door zorgen de leerlingen zelf voor het nodige entertainment.

28 april staat al sinds het begin van het schooljaar met stip genoteerd in het agenda van de leerlingen, leerkrachten en directie van het Sint-Martinuscollege. Na de middagpauze worden stoelen en banken opzij geschoven en maken deze plaats voor StressFactor LIVE. Naast een echt festivalpodium zijn er ook tal van andere ontspanningsmogelijkheden. Aan de hand van games, wedstrijden, photobooths, etc. zorgen partners als KBC, Thomas More, CM en Joepie voor de nodige randanimatie. De school zelf heeft ook eet- en drankkraampjes ingericht om een echte festivalervaring te bieden.

StressFactor LIVE is een uniek concept dat leerlingen de kans geeft om onder professionele begeleiding een festival op poten te zetten. Aan de hand van workshops en een eigen samengestelde ‘festivalbijbel’ ondersteunen we leerlingen bij de organisatie en leren we hen de kneepjes van het vak. Op onze festivaldag zelf staat ‘fun’ natuurlijk centraal maar in de voorafgaande weken en maanden moeten leerlingen en leerkrachten de handen in elkaar slaan om alles vlot te laten verlopen. Op deze manier bieden we de leerkrachten ook de kans om theoretische leerstof om te zetten in praktijklessen en leerlingen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Een goede voorbereiding is natuurlijk essentieel maar ook de dag zelf steekt de school de handen uit de mouwen. Samen met het StressFactor-team staan ze in voor de opbouw, de afbraak, de artiestenbegeleiding, de security, de catering, etc.

Line-up

12u00 – 12u45 Not So Much

13u15 – 14u00 Freaquency, Sakso & MC Pyro

14u30 – 15u30 Mark With A K

Presentatie Sofie Engelen

Not So Much is stilaan een begrip geworden in de Antwerpse punkrock scene. Een ijzersterke live performance gekoppeld aan een waanzinnig enthousiasme, dat kan alleen maar voor vuurwerk zorgen!

Freaquency, Gentse 21-jarige DJ die eerder op Tomorrowland, Laundry Day en Summerfestival stond. Won in 2012 Start To DJ en is sindsdien één van de vaste huis-DJ’s bij de radiozender MNM. Dit jaar neemt hij zijn buddies MC Pyro en Sakso mee om elke speelplaats helemaal zot te maken!

Mark With A K aka de Belgische koning van de ‘harder styles’! Sinds 2009 is deze muzikale halfgod niet meer weg te slaan van de grootste festivals en fuiven! Scoort de ene hit na de andere en blijft ontzettend populair bij jong en oud!

StressFactor LIVE zorgt al 14 jaar voor onvergetelijke feestjes op middelbare scholen in Vlaanderen. De tour van 2016 loopt van 18 maart tot 23 juni. Raadpleeg onze site voor meer gedetailleerde info: www.stressfactor.be.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 24-04-16 • Uur: 12u10

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur