Billijke en evenredige spreiding

ZAVENTEM - 19-05-16 - Actie voor billijke spreiding van vliegroutes


Negen burgemeesters uit de noord- en oostrand hebben zich verenigd in de aanloop naar de vliegwet die de vliegroutes voor de luchthaven van Zaventem finaal zal vastleggen. Op die manier willen ze de leefbaarheid en tewerkstelling in de Rand veilig stellen.

De burgemeesters van Tervuren, Grimbergen, Kortenberg, Machelen, Meise, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Kraainem hebben samen een platformtekst uitgewerkt. In het belang van de bevolking engageren ze zich om te strijden voor een evenwichtig plan en uit de communautaire impasse te geraken. De ondertekenaars engageren zich er ook expliciet toe om hun eerlijk deel van de overlast te aanvaarden. In ruil eisen ze dat Brussel de politiek van de 'no fly-zone' stopt, die inhoudt dat er geen enkel vliegtuig meer over het Brussels Gewest vliegt. Maar ze willen ook dat de hoofdstad meewerkt aan een evenwichtige spreiding van de vluchten.

Billijke en evenredige spreiding

Er moet een evenwicht gevonden worden tussen het economisch belang van de luchthaven en het welzijn van de bewoners in het dichtbevolkt gebied rondom. Burgemeester Jan Spooren (N-VA): Een billijke en evenredige spreiding van de vluchten over alle omliggende regio’s en gemeenten is essentieel voor een gedragen vliegwet. Op die manier is het zeker mogelijk om de economische meerwaarde te verzoenen met de leefbaarheid voor de omwonenden.” Ook schepen voor milieu en duurzame ontwikkeling Bram Peters (Groen+) sluit daarbij aan: “In deze platformtekst pleiten we voor een evenwichtige spreiding van de vliegroutes over de gemeenten rondom de luchthaven. Het doortrekken van dit principe naar de gemeente betekent dat we ook pleiten voor een evenwichtige spreiding van de vluchten over Tervuren.”Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 19-05-16 • Uur: 09u27

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Zaventem

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur