Druivenfeesten 2016

OVERIJSE - 16-06-16 - In bezoekerscentrum Dru!f werd na lang wachten de Druivenfeesten 2016 voorgesteld. Het nieuwe thema deze zomer? Kleuren. Veel kleuren! Daarnaast werd ook het programma bekendgemaakt en vooruitgeblikt op de verkiezing van de nieuwe Druivenambassadeur. Een aantal verenigingen tekenden ook present om hun activiteiten tijdens de Feesten voor te stellen.

Van 19 tot 24 augustus 2016 wordt het weer feesten geblazen in Overijse. En het belooft een kleurrijke editie te worden! Deze zomer staan de Feesten in het teken van kleur en de link die ze hebben met de talrijke verhalen uit het straatbeeld in Overijse. Naar traditie worden de feesten ingezet op vrijdagavond op het Justus-Lipsiusplein. Dit jaar met een heuse afterworkparty. Een uitgelezen kans voor de werkende Overijsenaar om de Feesten samen in te zetten na een lange werkweek! Het slotspektakel keert terug op woensdag om zes dagen van feest en plezier af te sluiten met een knal.

Programma
Zes volledige feestdagen gevuld met een geslaagde zomerse mix van sport, spel en cultuur. Zo prijken er dit jaar weer tal van grote namen op het programma van de Markthal en het Justus-Lipsiusplein. Het publiek zal kunnen genieten van muzikale smaakmakers als De Romeo’s, Eva De Roovere en Gunther D. Ook Daan is terug op, nu op maandag, na het overdonderende succes van zijn show vorig jaar. Dj’s zoals onder meer Les Mecs, Double D, en nine2five zullen de jeugd trakteren op de nodige portie vette beats en drops in de Markthal!

Cultuurcentrum Den Blank verwent tijdens de feesten de kunstliefhebbers met een nieuwe tentoonstelling en in Dru!f, het huis van de tafeldruif, gaat ook dit jaar weer de druivententoonstelling door. Het succes van de marktdag van vorige zomer wordt op zaterdag 20 augustus vast herhaald en op zondag is er de stoet. Op dinsdag 23 augustus staat het slotspel van Code 3090 op het programma. Het opdrachtenspel was vorig jaar een schot in de roos en het spel belooft dan ook een vaste waarde te worden in het programma van de Druivenfeesten. Het scoutsdorp is er weer bij dit jaar, de jeugd- en seniorennamiddag keren terug, en Zoniën Athletics Team organiseert voor de derde keer sportactiviteiten op het Begijnhof voor jong en oud. En zo gaat het nog even door. Kortom, iedereen vindt in dit programma wel een reden om te feesten!

Druivenambassadeur
Deze zomer gaat Overijse ook op zoek naar de tweede Druivenambassadeur, of -ambassadrice, en opvolger van Druivenambassadeur I Mikel Hermo. Welke inwoner van de Druivenstreek draagt als geen ander de fierheid uit over onze druif en streek? Dat komen we te weten tijdens de openingsreceptie van de Feesten! Deelnemen mag vanaf een leeftijd van 18 jaar of ouder. Inschrijven kan alvast via www.druivenambassadeur.be.

Vrijwilligers
Elke zomer kan de organisatie van de Druivenfeesten rekenen op de steun en hulp van heel wat vrijwilligers. Samen maken zij van iedere editie jaar na jaar een succes. Draag jij dit jaar een steentje bij aan onze Feesten? Dat kan! Meld je aan via mens&samenleving@overijse.be of 02 785 33 73.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-06-16 • Uur: 16u49

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur