Koninklijke Moestuin Tervuren

TERVUREN - 04-07-16 - Koninklijke Moestuin in Tervuren wordt ontmoetingsplaats voor jong en oud
De bouwaanvraag voor de inrichting van de grote open ruimte achter het gemeentehuis van Tervuren werd zopas ingediend. De plannen voor deze site ogen spectaculair en vormen een mooi compromis tussen esthetiek en recreatie. Op die manier biedt de heraanleg van de Koninklijke Moestuin een grote meerwaarde voor het centrum van Tervuren.

De historische moestuin wordt in zijn oorspronkelijke pracht hersteld, maar zal tegelijkertijd fungeren als een oase van rust en een kwalitatieve ontmoetingsplaats voor de Tervurenaars.
Recreatie en rust
Een grote speeltuin is de absolute trekpleister, maar ook petanque-banen en grasvelden bieden recreatiemogelijkheden aan jong en oud. Sanitaire voorzieningen, een overdekte picknickruimte en een lounge-tuin zorgen voor het nodige comfort. Tot slot verzekert een fietspad een makkelijke en snelle verbinding tussen het Warandepark en de Tervurenlaan.
Zomer van 2017
Het concept voor de beschermde site achter het Administratieve Centrum De Zevenster werd uitgewerkt in overleg met het architectenbureau ORG en het Agentschap Onroerend Erfgoed. Het schepencollege keurde onlangs de finale plannen goed en de bouwaanvraag werd vandaag ingediend. Het project zou in de zomer van 2017 klaar zijn.
Kloppend hart van Tervuren
De aanleg van de Koninklijke Moestuin vormt het laatste deel van de indrukwekkende herinrichting van deze historische site in het centrum van Tervuren tussen de Markt en het Warandepark. In de laatste vijf jaar werden hier een gemeentehuis, 42 assistentiewoningen, een vrijetijdscentrum, een ondergrondse parking en het Warandeplein gerealiseerd.
Burgemeester Jan Spooren beaamt dat met de centralisatie van alle publieke functies de site omgetoverd werd tot het kloppend hart van Tervuren. “De unieke ligging en het geslaagde huwelijk tussen moderniteit en historische context maken van deze site één van de mooiste plekken in Vlaams-Brabant, aldus de burgemeester. “Die bovenlokale uitstraling moet ook onze lokale handelaars ten goede komen, zeker als het Afrikamuseum volgend jaar opnieuw z’n deuren opent”. We hebben als bestuur altijd benadrukt dat de verdichting van het centrum moest gepaard gaan met het creëren van voldoende groene ruimte, besluit burgemeester Spooren. Ik ben ervan overtuigd dat de Tervurenaar massaal gebruik zal maken van de rust en recreatiemogelijkheden en dat dit project een meerwaarde betekent voor het hele centrum van onze gemeente.”

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 04-07-16 • Uur: 15u14

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur