Word jij de nieuwe Druivenambassadeur?

OVERIJSE - 07-07-16 - Het uitdragen van de fierheid over het product en de streek staat centraal

Overijse, 7 juli 2016 - Ben jij ook zo fier op de Druivenstreek en de thuis van de tafeldruif? Ken je de boeiende geschiedenis van het serristenberoep dat onze gemeentes op de kaart heeft gezet? Kan je overweg met sociale en online media? Dan heb jij misschien wel alles in huis om de huidige Druivenambassadeur Mikel op te volgen!

Voor het tweede jaar op rij gaat de gemeente Overijse op zoek naar een Druivenambassadeur. Concreet wordt er gezocht naar een man of vrouw van minimum 18 jaar die de fierheid over de druif en de ganse druivenstreek kan uitdragen naar het hele land. Mikel Hermo mocht de spits afbijten en kijkt terug op een boeiend jaar: “Als geboren en getogen Overijsenaar was het een droom voor mij om mijn streek op deze manier te mogen vertegenwoordigen. Ik heb heel veel fijne mensen ontmoet en nieuwe dingen ontdekt. De Druivencross, de vele optredens tijdens de feesten, tal van events … ik mocht het allemaal van op de eerste rij meemaken en daar kijk ik met veel plezier en trots op terug.”

Druivenambassadeur.be
Man of vrouw, jong of oud, de gemeente is op zoek naar iemand die weet waar de Druivenstreek voor staat en hoe deze te vertegenwoordigen. Ken je de boeiende geschiedenis van het serristenberoep dat onze gemeentes op de kaart heeft gezet? Ben jij een fiere streekgenoot of woon je elders maar heb je een bijzondere affiniteit voor de thuis van de tafeldruif? Heb je al eens de kwaliteit geproefd van de Royal, Muscat of Leopold III? Dan kom je vast in aanmerking om de eerste Druivenambassadeur te worden! Schrijf je daarom vandaag nog in via www.druivenambassadeur.be!

Prijzenpot
De Druivenambassadeur en vice-ambassadeur zullen beloond worden met een prachtige prijzenpot, met dank aan de sponsors. De hoofdprijs? Een jaar gratis rondrijden in een prachtige Ssangyong Tivoli, aangeboden door garage Defrancq en verzekerd door Ericx-Van den Wouwer!

Daarnaast zijn er nog tal van andere mooie prijzen zoals waardebonnen van Keukens Theyssens, Tegel Concept, een wijnpakket, heerlijke druiven, enz … .

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 07-07-16 • Uur: 14u20

Auteur: Marc • Mail de auteur

24.000€ voor zelfuitleenbalies in de b

OVERIJSE - 24-05-17 - De bibliotheek van Overijse krijgt 24.000 euro voor de invoering van het Radio Frequency Identification (RFID)-systeem voor zelfuitleen. De provincie Vlaams-Brabant steunt hiermee de automatisering van het uitlenen en betalen. De gemeente gaat nu drie zelfuitleenbalies aankopen.

Het RFID-systeem werkt op basis van radiogolven. In alle bibliotheekmaterialen wordt een unieke chip aangebracht die alle info over het werk draagt. Zo zijn ook alle bibliotheekmaterialen meteen beveiligd tegen diefstal. Door deze innovatie kunnen de bibliotheekbezoekers zelf materialen inleveren en uitlenen.

Met het installeren van een zelfuitleensysteem zet de bib een verdere stap richting digitale dienstverlening aan de burgers. Door het wegvallen van routinetaken krijgen de bibliotheekmedewerkers de handen vrij om meer bezoekers te helpen bij hun zoektocht.

Mede dankzij deze subsidie kan de gemeente nu drie zelfuitleenbalies aankopen. De totale kostprijs bedraagt 47.999 euro. Tegen augustus 2018 moet het systeem operationeel zijn.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 24-05-17 • Uur: 12u39

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur